2021-03-22 07:05Pressmeddelande

Ny marknads-och kommunikationschef ska vända upp och ner på elmarknaden

Marie Grabe blir ny marknads- och kommunikationschef på GodEl Marie Grabe blir ny marknads- och kommunikationschef på GodEl

Marie Grabe tillträder positionen som marknads- och kommunikationschef på elbolaget GodEl. Med en gedigen erfarenhet av att bygga starka, hållbara varumärken och driva affärsvolymer kommer Marie Grabe att spela en viktig roll i GodEls fortsatta tillväxtresa. Tillsammans med teamet på GodEl kommer hon driva förändringen till en schysst elmarknad för kunderna och planeten.

GodEl startade som en uppstickare på elmarknaden för 16 år sedan. Tack vare en unik affärsmodell får kunderna vara med och fördela bolagets vinst till välgörenhet. Dessutom får alla kunder – privatkunder så väl som företag, anvisningskunder så väl som direktkunder – samma rörliga, klimatpositiva elavtal med el märkt Bra Miljöval. Marie Grabe, ny marknads- och kommunikationschef, vill fortsätta på den inslagna linjen:  

GodEl är ett disruptivt företag med en värderingsdriven kultur som jag verkligen ser fram emot att bli en del av. Bolaget vill vara i främsta ledet och fortsätta driva utvecklingen i branschen. Det gäller allt från hållbarhetsarbetet till transparens och kundupplevelse, säger Marie Grabe.

GodEl är idag det nionde största elbolaget i Sverige. Genom samarbetet med Ellevio, där GodEl är anvisningsleverantör, hoppas bolaget vara en av de sex största på marknaden och fortsätta stärka positionen som aktören med nöjdast och mest lojala kunder.

Elen har en nyckelroll för att vi ska kunna ställa om till ett hållbart samhälle vilket är spännande, både sett till ett samhällsperspektiv men även affärspotential. Samtidigt upplever konsumenten elbranschen som svår och krånglig. GodEl står på konsumentens sida och har en tydlig profil. För att fortsätta växa vill vi satsa mer på synlighet och nå bredare målgrupper. Här hoppas jag att min erfarenhet från olika branscher kommer bidra, fortsätter Marie Grabe.

Marie Grabe har tidigare bland annat drivit den egna hållbarhetsbyrån Unitely, varit marknadschef på Rädda Barnen B2B och marknadschef på Telge Energi.

På vår resa mot att verkligen göra skillnad på den svenska elmarknaden är det mycket roligt att få in Maries energi, erfarenhet och engagemang i teamet, säger Maria Erdmann, vd GodEl.

Tillträdet sker den 22 mars.


Om GodEl

GodEl är Sveriges nionde största elbolag. Sedan starten 2005 driver vi förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. All el är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och avtalen är rörliga. 2019 var vi först i världen med klimatpositiva elavtal för både hushåll och företag. Vi har blivit utsedda till branschens mest hållbara varumärke enligt Sustainable Brand Index elva år i rad och vi är även Sveriges mest rekommenderade elbolag enligt Sifo. Vi ägs av den svenska stiftelsen GoodCause, vars enda mål är att starta företag och låta vinsten gå till välgörande ändamål. Hittills har GodEl genererat över 54 miljoner kronor till välgörenhet. Vi är anvisningsleverantör till Ellevio.