2021-05-27 06:00Pressmeddelande

GodEl det mest ansedda elbolaget i Sverige enligt Sifo

GodEl är det mest ansedda elbolaget hos den svenska allmänheten enligt Kantar Sifos Anseendeindex för företag 2020 och 2021. Mätningen görs i åtta olika branscher och GodEl landar på plats 25 i den totala rankingen med 52 bolag i åtta branscher.   

GodEl behåller förstaplaceringen i energibranschen när 52 svenska företag i åtta branscher presenteras i Kantar Sifos Anseendeindex 2021. 7 000 svar ligger till grund för undersökningen som visar att flera stora aktörer inom energisektorn satsade mycket på att stärka sitt anseende under pandemiåret 2020 och att GodEl bibehåller positionen som det mest ansedda elbolaget 2021.

GodEl är idag ett av Sveriges snabbast växande elbolag. En framgångsfaktor när det gäller både GodEls tillväxt och anseende är ett starkt fokus på att göra marknaden schysst för kund, miljö och omvärld.

– Vi är oerhört stolta över att vara det mest ansedda elbolaget i Sverige – tillit hos kunderna är enormt viktigt i elbranschen då konsumenter ofta upplever den som krånglig och svår, samtidigt som elbranschen har en nyckelroll i klimat- och energiomställningen. Mätningen visar att kunderna uppskattar vår handlingskraft, inte minst på området tillsvidareavtal, där vi samarbetar med Ellevio. Det innebär att kunder som flyttar inom deras nätområden får ett rörligt elavtal automatiskt, alltid med 100 procent förnybar el märkt Bra Miljöval. Ett upplägg som är unikt på den svenska elmarknaden idag, säger Maria Erdmann, vd på GodEl.

GodEl hämtade även hem förstapriset i Energibarometern som det mest rekommenderade elbolaget 2019 och 2020 och har utsetts till Sveriges mest hållbara elbolag enligt konsumenterna i Sustainable Brand Index 2010 – 2021.

Om Anseendeindex
Anseendeindex är Kantar Sifos mätning av den svenska allmänhetens tilltro till eller intryck av specifika företag – mätningen indikerar även vilken kvalitet och framgång svenskarna tillskriver företagen. Studien genomfördes genom 7000 webbenkäter hos den svenska allmänheten i åldern 18–79 år i mars 2021 och baseras på 52 företag i åtta olika branscher samt en grupp med övriga företag. Utöver energibranschen ingår branscherna bank & försäkring, detaljhandel, telekom, fordon, snabbmatsrestauranger, resenäringen och drivmedel.

För frågor om undersökningen Anseendeindex, kontakta:
Erik Lundbom erik.lundbom@kantar.com


Om GodEl

GodEl är Sveriges nionde största elbolag. Sedan starten 2005 driver vi förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. All el är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och avtalen är rörliga. Vi har blivit utsedda till branschens mest hållbara varumärke enligt SBI elva år i rad och vi är även Sveriges mest rekommenderade elbolag enligt Sifo. Vi ägs av den svenska stiftelsen GoodCause, vars enda mål är att starta företag och låta vinsten gå till välgörande ändamål. Hittills har GodEl genererat över 54 miljoner kronor till välgörenhet. Vi är anvisningsleverantör till Ellevio.