2020-02-20 10:24Pressmeddelande

GodEl grönaste varumärket för tionde gången

De svenska konsumenterna har än en gång utsett GodEl till Sveriges grönaste elbolag. Det är tionde gången som bolaget får utmärkelsen. Förra året blev GodEl även först i världen med klimatpositiva elavtal vilket betyder att de binder mer växthusgaser än de släpper ut.

Sveriges grönaste varumärke är en årlig undersökning där konsumenterna själva utser vinnarna inom olika kategorier. GodEl behåller förstaplatsen som det grönaste varumärket inom elbranschen för tionde gången.

- Vi är det enda elbolaget med klimatpositiva elavtal i världen och det känns det oerhört kul att våra kunder ser och uppskattar vad vi gör för klimatet. Privatpersoner och företag som väljer GodEl är en del av lösningen på klimatkrisen, säger Emmy Tollin, hållbarhetsutvecklare på GodEl.

All el från GodEl är 100% förnybar och märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval sedan 2013. Under 2019 blev alla GodEls elavtal klimatpositiva och bolaget stärkte sin position som Sveriges mest hållbara elbolag. Klimatpositiv innebär att någon mäter alla växthusgaser som den släpper ut, minskar utsläppen i linje med 1,5-gradersmålet och kompenserar det som blir kvar till 110%.

- Man blir aldrig klar med hållbarhetsarbetet, det måste ständigt utvecklas och stärkas. Vi tror inte på klimatångest och att sticka huvudet i sanden – vi tror på klimataction. Det är viktigt att visa framfötterna, gå hela vägen och visa att valet av elavtal har en positiv påverkan, säger Emmy Tollin.

Förutom utmärkelsen som Sveriges grönaste varumärke inom elbranschen blev GodEl även utsedd till femte grönaste varumärket alla kategorier.


Om undersökningen:
Sveriges grönaste varumärke är en årligen återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. Undersökningen har besvarats av över 1000 konsumenter i åldrarna 15-75 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken inom nio olika branscher: apotek, bank, bilar, dagligvaruhandel, energi, kläder, nyproduktion av bostäder, snabbmat och transport. Hela rapporten kan läsas här.


Om GodEl

Sedan starten 2005 driver vi förändringen till en schysst elmarknad. 2019 var vi först i världen med klimatpositiva elavtal för både hushåll och företag. All el är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och avtalen är rörliga. De senaste nio åren har vi utsetts till Sveriges mest hållbara elbolag och vi är det mest rekommenderade elbolaget enligt Sifo. Vi ägs av svenska stiftelsen GoodCause, som startar företag och låter vinsten gå till välgörande ändamål. Hittills har vi genererat över 54 miljoner kronor till välgörenhet. Vi är anvisningsleverantör till ELLEVIO.