2014-06-26 07:41Pressmeddelande

Ylva Hansdotter in i GodEls styrelse

Ylva Hansdotter, tidigare partner på Greenwich Consulting, väljs in i GodEls styrelse. Liksom alla styrelseledamöter inom GoodCause-koncernen avstår hon ersättning för arbetet.

-  Jag är oerhört glad över att kunna välkomna Ylva till GodEls styrelse. Ylva har jobbat mycket med kunddrivna organisationer och har passion, erfarenhet och verktyg för att hjälpa GodEl att bli ännu bättre. Jag ser mycket fram emot att få arbeta med Ylva i styrelsen, säger Stefan Krook, styrelseordförande GodEl.

GodEl har inget privat vinstintresse utan vinsten går istället till sju välgörenhetsorganisationer.

- Jag har haft förmånen att jobba med många fantastiska företag, men det är oerhört få företag där man brinner lika mycket för sin vision som de anställda på GodEl gör. Syftet, att verkligen göra skillnad genom sin affärsmodell, genomsyrar allt. Att få möjligheten vara del av denna kraft är otroligt häftigt och motiverande, säger Ylva Hansdotter, ny styrelseledamot GodEl.

Martin Tiveus, VD för Avanza och tidigare styrelseledamot i GodEl, avböjer omval i GodEls styrelse.

- På hela styrelsens vägnar vill jag framföra ett varmt tack till Martin som bidragit väsentligt under sin tid i styrelsen. Vi är ledsna över att hans bank-vd:skap inte går att kombinera med många styrelseuppdrag men jag hoppas det går att kombinera med ett och annat gott råd även i framtiden, säger Stefan Krook, styrelseordförande GodEl.

I och med detta har GodEl 60% kvinnor i både ledningsgrupp och bolagsstyrelse.

- En av GodEls grundbultar är rätt person på rätt plats vilket skapar fantastiskt mycket möjligheter och få begränsningar. Att det resulterat i en jämn fördelning mellan män och kvinnor är glädjande, säger Marie Dahllöf, VD på GodEl.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson