2016-02-10 19:13Pressmeddelande

Vinterns elpris lägsta på 15 år

Det genomsnittliga rörliga elpriset för vintermånaderna december till februari ser ut att bli under 22 öre/kWh. Priset är det lägsta sedan vintern 2001/2002 enligt elbolaget GodEl som sammanställt data genom att titta på historiska elpriser från elbörsen Nordpool och vad terminskontrakten handlas på Nasdaq Commodities.

- Med undantag från de första veckorna i januari har vi haft en mild vinter som hållit nere elanvändningen. Tillsammans med en stabil elproduktion har spotpriset pressats ner till tidvis rekordlåga nivåer, säger GodEls elexpert Björn Dahlberg.

Det låga elpriset ser ut att hålla i sig ett tag framöver.

- Elanvändningen har successivt minskat de senaste åren samtidigt som billig förnyelsebar elproduktion byggts ut kraftigt. Det har skapat ett lågprisklimat som kommer fortsätta gynna elkunderna framöver, avslutar Björn Dahlberg.

Om GodEl

GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl är ett aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att vinsten ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2015 har GodEl delat ut cirka 39 Mkr och stiftelsen GoodCause har sammanlagt delat ut cirka 45 Mkr. GoodCause bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg..


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson