2007-02-27 09:28Pressmeddelande

UTBETALNINGAR ENLIGT KUNDERNAS VAL

I dagarna gör GodEl utbetalningar av en halv miljon till välgörenhet i enlighet med sina kunders val. SOS-Barnbyar är den organisation som blivit vald av flest kunder. Hela 47 % har valt SOS-Barnbyar, som därför får mest pengar.

I enlighet med kundernas val får följande organisationer del av den halva miljon som delas ut:
• SOS-Barnbyar, 47 % av alla val och 233,110 kr.
• Rädda Barnen, 41 % av alla val och 203,867 kr.
• Stockholms Stadsmission, 13 % av alla val och 63,024 kr.

– Det är härligt att vi kan börja ge. Det är möjligt tack vare att vi fått så många kunder på så kort tid. Nu kämpar vi vidare mot vår vision att kunna dela ut 100 miljoner kronor om året vilket vi tror kräver 500,000 kunder. Det tar nog minst 10 år till, kommenterar Stefan Krook, VD i GodEl.

GodEls bokslut för 2006 är ännu inte klart men kommer under detta första hela verksamhetsår uppvisa ett negativt resultat. Styrelsen bedömer dock att bolaget uppnått en finansiell stabilitet till följd av snabb kundtillväxt och ytterligare donationer under 2006 och har därför fattat beslut att dela ut pengar redan före uppnådd lönsamhet.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@godel.se

www.godel.se

Om GodEl
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Bolaget har på kort tid fått över 30,000 kunder. Initiativet till GodEl togs av VD Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer, som t ex Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission och SOS-Barnbyar. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson