2014-02-27 15:30Pressmeddelande

Sveriges konsumenter utser GodEl till grönaste varumärket i elbranschen igen

Sveriges konsumenter utser GodEl till Sveriges Grönaste Varumärke i elbranschen 2013 - för femte gången i rad. Undersökningen, utförd av Differ, visar att det blir allt viktigare för svenskarna att företag tillhandahåller miljövänliga produkter och tjänster.

Jag tror att det bland konsumenter finns en ökad vilja till att ta ansvar. Medvetenheten om att vi behöver ta hand om vår jord verkar ha nått flera vilket är oerhört positivt. GodEl har en stabil plats i svenska konsumenters hjärtan när det kommer till miljö och socialt ansvar. Vi finns till för att göra världen till en bättre plats och samtidigt ge kunderna ett prisvärt elavtal. Grunden i vårt erbjudande är att kunden inte ska betala mer för att göra ett ansvarsfullt val, säger Marie Dahllöf, VD på GodEl.

Undersökningen visar samtidigt att hälften av konsumenterna tycker att det är svårt att göra miljövänliga val.

För att marknaden ska fungera är det viktigt att göra det enkelt för konsumenter att göra miljövänliga val. Det gör man genom att vara ärlig med vad man erbjuder och nyttan det skapar, säger Marie Dahllöf, VD på GodEl.

För att ta del av undersökningen i sin helhet, besök: www.differ.com

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till 2012 har GoodCause delat ut 26,9 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson