2005-06-08 11:39Pressmeddelande

STADSMISSIONEN FÅR ELBOLAGS AVKASTNING

Stockholms Stadsmission och elbolaget GodEl inleder ett samarbete som innebär att Stadsmissionens givare erbjuds lägre elpriser och Stadsmissionen får avkastningen.

Stadsmissionen inleder ett samarbete med det nya elbolaget, GodEl, som genom sin stiftelse skänker all sin avkastning till ideella organisationer.

- Vi hoppas mycket på detta samarbete, säger Håkan Wiclander, tf direktor på Stadsmissionen. Från och med idag kan alla som vill stötta vårt arbete bland utsatta i Stockholm välja att överskottet ska komma vår verksamhet till del samtidigt som de sparar pengar själva

GodEl har en prisgaranti för lägenhetskunder gentemot de stora bolagens standardpriser och ger villaägare marknadens lägsta påslag på inköpspriser från elbörsen.

- Man skall inte behöva vara intresserad av el för att välja elleverantör. GodEl erbjuder lägre elpriser än de stora bolagen och samtidigt gör våra kunder en god gärning bara genom att tända lampan, säger Stefan Krook grundare och vd på GodEl.För ytterligare information:
Håkan Wiclander, tf direktor, Stockholms Stadsmission, 08-78 78 646, 070-210 17 42, hakan.wiclander@stadsmissionen.se
www.stadsmissionen.se
Stefan Krook, grundare och vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@godel.se
www.godel.se


Om Stockholms Stadsmission:
Stockholms Stadsmission bedriver verksamheter för hemlösa, missbrukare, barn, ungdomar och äldre är hela tiden i förändring. Arbetet utförs av personal och volontärer. Verksamheten finansieras genom gåvor från enskilda givare, företag, församlingar, stiftelser och fonder, bidrag från stat, kommun och landsting samt intäkter från egna affärsverksamheter (second hand, café och konferens). Stockholms Stadsmission följer Frivilligorganisationernas insamlingsråd (FRII) och Stiftelsen för insamlingskontrolls (SFI) etiska regler för insamling och gåvohantering. Stockholms Stadsmission har 90-konto som kontrolleras av SFI.

Om GodEl:
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Initiativet till GodEl togs av vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson