2014-11-18 05:30Pressmeddelande

Socialt företag tar emot pris i Sveriges Bästa Arbetsgivare

Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare som utfördes av Universum och Metrojobb under hösten visar att elbolaget GodEl är Sveriges tredje bästa arbetsgivare i kategorin medelstora arbetsgivare. GodEl är det enda sociala företag som placerat sig i båda kategorierna, stora respektive medelstora företag. I undersökningen bedömer medarbetarna sin arbetsgivare utifrån de tre faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet.

- Det känns jättekul att hamna så högt upp på listan. Vi tror det beror på att dagens talanger värdesätter möjligheten att göra skillnad mer än hög lön och bonusar. På GodEl vill alla vara med och påverka samhället genom företagande, som i sin tur skapat en företagskultur med starkt driv och engagemang, berättar Anna Nordin HR-chef på GodEl.

Ett socialt företag är ett företag som har samhälleliga och sociala mål. Ett exempel är att man väljer att återinvestera all vinst i samhället istället för att dela ut pengarna till aktieägare. I GodEls fall skänks all vinst till SOS barnbyar, Barncancerfonden, Läkare utan Gränser, Rädda barnen, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Stockholms Stadsmission. 

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson