2007-09-07 08:00Pressmeddelande

REKORDMÅNGA HUSHÅLL BYTER ELBOLAG

Färsk statistik från Statistiska Centralbyrån visar att svenskarna byter elbolag som aldrig förr. Under den senaste 12-månaders perioden ökade antalet byten med 46 procent till över 400,000 byten. Uppstickaren GodEl har tagit 10 procent av samtliga byten.

– Vi är överväldigade av det mottagande elkonsumenterna gett oss som nykomling på marknaden. Vårt visionsmål är att få ca 10 procent av marknaden. Att vi redan idag lyckats attrahera så många av alla bytare känns fantastiskt. Nu lägger vi allt krut på att göra de 55,000 kunder vi har så nöjda att de vill hjälpa oss att bli fler, kommenterar Stefan Krook, VD i GodEl.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@goodcause.se
www.godel.se

Om GodEl
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Bolaget har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har på drygt två år fått 55,000 kunder. GodEl är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. I februari skänkte GodEl 500,000 kr till SOS-Barnbyar, Rädda Barnen och Stockholms Stadsmission i enlighet med sina kunders val. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson