2007-02-16 10:47Pressmeddelande

ÖKAT ANTAL ELBYTEN

Igår släppte Statistiska Centralbyrån generell statistik som visade att antalet elbyten ökat bland svenska hushåll. Statistiken bekräftar samtidigt att GodEl på kort tid blivit ett verkligt alternativ för de svenska hushållen. Under andra halvåret bytte tio procent av alla hushåll till GodEl.

I slutet av december rapporterade Svenska Dagbladet, baserat på en undersökning av Nordisk Medianalys, att GodEl tagit sig in bland de tre stora bolagen som ”tänkbart varumärke” för hushåll i Sverige. Nu kommer hårda fakta från SCB som påvisar att hushållen gör som de sagt. Under andra halvåret fick GodEl tio procent av alla byten i landet.

– Vi är glada över att fått så stor del av alla byten. Allra gladast är vi dock över att våra kunder är våra främsta ambassadörer. I slutet av förra året gjorde en student från marknadsskolan IHM en undersökning som visade att 75 procent av GodEls kunder aktivt värvar vänner och bekanta. Det är vi stolta över, kommenterar Stefan Krook, VD i GodEl.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@godel.se
www.godel.se

Om GodEl
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Bolaget har på kort tid fått över 30,000 kunder. Initiativet till GodEl togs av VD Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer, som t ex Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission och SOS-Barnbyar. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson