2015-08-31 07:40Pressmeddelande

Ny VD på GodEl

null

Idag tillträder Pontus Winberg som ny VD på GodEl. Pontus kommer senast från Telenor där han var försäljningschef.

Pontus har sedan 2007 gjort karriär på Telenor. Efter sina studier i ekonomi på Stockholms universitet började Pontus som trainee på Telenor där han haft olika tjänster bland annat inom affärsutveckling men främst inom försäljning och marknadsföring. Pontus senaste tjänst var försäljningschef för Telenors svenska konsumentmarknad.

- Det känns riktigt roligt att få förmånen att driva ett så spännande företag framåt. Med ett starkt varumärke, en konkurrenskraftig produkt och syftet att bidra till en bättre värld är GodEl helt unikt i branschen. Jag tror att min erfarenhet inom försäljning och marknadsföring tillsammans med teamet och den starka företagskulturen kan ta bolaget till nya nivåer, berättar Pontus.

Grundare och ordförande i GodEls styrelse Stefan Krook är väldigt nöjd med rekryteringen.

- Det känns fantastiskt roligt att få välkomna Pontus Winberg som VD. Michael Berglund Executive Search fick en diger uppgift att hantera det stora intresse som bland annat resulterade av utannonsering av tjänsten i sociala medier under våren. I Pontus fann vi en person med mycket empati och hjärta kombinerat med stark analysförmåga och fantastiska resultat i tidigare roller inom marknad och försäljning. Jag ser fram emot att se vad Pontus och team-GodEl kan åstadkomma för nya stordåd, kommenterar Stefan Krook.

- Jag vill också tacka Marie Dahllöf som varit VD i fyra år. Under hennes tid delades nära 26 miljoner kronor ut till våra välgörenhetsorganisationer och GodEl vann otaliga priser för såväl hållbarhet som kundnöjdhet. Jag är också tacksam att Marie valt att tacka ja till fortsatt engagemang i styrelsen, avslutar Stefan.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson