2005-01-13 11:00Pressmeddelande

NY FÖRETAGSGRUPP GER ALLA UTDELNINGAR TILL VÄLGÖRENHET

Glocalnetgrundaren Stefan Krook är initiativtagare till en unik svensk satsning på välgörande företagande. I Stiftelsen GoodCause kommer en serie bolag att startas som drivs marknadsmässigt, men vars vinster inte ska ges till aktieägare utan till välgörenhet. Stiftelsens första bolag är GodEl – Sveriges enda elbolag som ger vinsterna till välgörenhet.

- Vi vill rikta konsumenternas kraft mot något positivt. Vi tror att kunder kommer att attraheras till GoodCause bolag där de samtidigt sparar pengar och gör något gott, kommenterar initiativtagaren Stefan Krook som även blir GodEls VD.

Stiftelsen bildas formellt i början av 2005. När verksamheten är lönsam och det finns pengar att slussa till välgörande ändamål så kommer kunderna välja bland ett antal
välgörenhetsorganisationer och projekt. Inga vanliga aktieägare kommer att finnas och därmed kommer alla utdelningar användas till välgörenhet.

- En av utmaningarna har varit att säkerställa finansiering till ett företagsprojekt utan traditionell avkastning. Ett antal kända entreprenörer och entreprenörsfamiljer har redan angivit intresse att stötta projektet genom gåvor eller lån. Jag är trygg att få detta på plats inom de närmaste 2-3 månaderna, säger Stefan Krook.

GoodCause framgång beror på hur väl vi lyckas skapa unika varumärken som skapar en vilja att bli kund. Till GoodCause och GodEl har därför knutits ett varumärkesråd. Rådet
består av Caj Malmros, tidigare bland annat generalsekreterare för Vattenfestivalen, Cecilia Tufvesson Marlow, vd på Polarn och Pyret, och Christian Ihre, grundare och partner av brand management företaget LynxEye.

- Det är ovärderligt att ha denna topptrio att bolla marknads- och varumärkesfrågor med. Sammantaget har de även ett ovärderligt nätverk. Caj har därutöver många gånger tidigare gått från idé till en vision och ett snabbt genomförande, kommenterar Stefan Krook.

För ytterligare information och pressmaterial besök: www.goodcause.se

Stefan Krook, initiativtagare och vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@goodcause.se
Kundtjänst för GodEl, 08-5191 9999


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson