2014-04-29 07:29Pressmeddelande

Nära 35 miljoner från GoodCause

null

Sent igår kväll delade Stiftelsen GoodCause ut 7 853 965 kronor till välgörande ändamål.  I och med denna utdelning har nu 34,7 miljoner delats ut sedan starten av GodEl 2005. I vanliga bolag genereras pengar till aktieägarna, men för GoodCausekoncernen tillfaller pengarna istället samarbetsorganisationerna; SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand, Barncancerfonden och IOGT-NTO.

Bakom GoodCause finns en dröm om att kombinera företagande med att göra gott. GodEl var det första bolaget som startades och har följts av GodFond, GoodCause Ideas och GoodCause Invest I.

-  Det är härligt att höra från alla organisationerna hur våra bidrag faktiskt gör nytta! Peppade att försöka åstadkomma mer, samtidigt som vi är glada att konstatera att vi ännu ett år kunnat dela ut mer än någonsin. GodEl skänker även detta år absolut mest men nu delar även GodFond ut över en miljon och vi hoppas samarbetet med SPP kommer kunna öka detta bidrag ytterligare kommande år, kommenterar Stefan Krook, grundare och ordförande av stiftelsen GoodCause (samt GodEl och GodFond).

GodEl är idag ett av Sveriges starkaste varumärken inom hållbarhet och socialt ansvar och har närmare 100 000 privatkunder som tillsammans skapat 6,5 miljoner kronor till årets utdelning.

GodFond är ett fondbolag som startat fonden GodFond Sverige & Världen. Fondspararna får en prisvärd fond som har levererat en värdeutveckling på drygt 80% de senaste 5 åren (årstakt 12,7%). Fondbolaget har i år bidragit med 1,2 miljoner kronor till GoodCause välgörenhetsutdelning.

GoodCause Invest I är ett bolag som investerar i företagsobligationer där andelsägarna får en stabil avkastning samtidigt som förvaltaren och vd:n Johan Björklund erbjuder sina tjänster ideellt vilket att avgifterna i allt väsentligt istället kan gå till goda ändamål. I år kunde andelsägarna fördela drygt 1,1 miljoner kr till i huvudsak socialt entreprenörskap, genom koncernbidrag till stiftelsens utvecklingsbolag GoodCause Ideas, som t.ex. inhyser vykortstjänsten GodKort och 153 965 kr skänktes direkt välgörande ändamål.

SOS Barnbyar är den organisation som flest kunder valt att stödja. Hittills har 10,9 miljoner förmedlats till verksamheten:

-  Det är med stor ödmjukhet och tacksamhet som vi tar emot det förtroende som GodEls och GodFonds kunder fortsätter visa oss. Pengarna kommer vara livsavgörande för utsatta barn i Centralafrikanska Republiken, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar.

De pengar som genereras går direkt till SOS Barnbyars arbete i Centralafrikanska Republiken. SOS Barnbyar har en utökad katastrofhjälp i landet och ger även fortsatt stöd till familjer som lever i svår fattigdom.


Om GoodCause

I GoodCausebolagen finns inte något privat vinstintresse. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. GoodCause har hittills genererat 34,7 Mkr till välgörenhet. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson