2015-02-25 12:51Pressmeddelande

Mild vinter gav lågt elpris

Elpriset för vintermånaderna december till februari förväntas hamna under 30 öre/kWh, vilket är tredje gången på 9 år. De tidigare gånger det inträffade var under vintrarna 2006/2007 och 2013/2014, enligt elbolaget GodEl som sammanställt elpriser från elbörsen Nordpool.

- Elpriset fortsätter befinna sig på låga nivåer på grund av det milda vädret och den goda tillgången på vattenkraft. Stundals har även mycket vindkraft bidragit till det låga elpriset, säger GodEls elexpert Björn Dahlberg.

Vinnarna i prisutvecklingen är hushåll med rörligt elavtal.

- Efterfrågan på el har successivt sjunkit under en längre period. Förra året var det den lägsta elförbrukningen på 28 år i Sverige. Samtidigt finns mycket förnyelsebar energi i systemet som pressar priserna. Den billiga och stabila prisutvecklingen har framför allt gynnat kunder med rörligt elpris avslutar Björn Dahlberg.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson