2007-01-12 11:46Pressmeddelande

LILLA ELBOLAGET BÖRJAR GE OCH FÅR MER STÖD

GodEl är det lilla elbolaget som bara levererat el i drygt ett och ett halvt år. Givmildhet från omgivningen, snålhet i organisationen och en fantastisk kundrespons gör nu att bolaget redan kan börja skänka pengar till välgörenhet. I december erhöll bolaget gåvor om totalt 1,5 mkr och i år går de första gåvorna åt andra hållet. 500,000 kr kommer skänkas till de tre organisationer som kunderna kan välja.

– Vi har idag så många kunder att vi skulle kunna stanna här och tjäna pengar som vi kan skänka till välgörenhet. Det skulle dock aldrig bli några stora pengar så styrelsen har gett oss uppdraget att fortsatt försöka växa snabbt, vilket alltid är förknippat med resultatpåfrestningar säger Stefan Krook, initiativtagare och VD i GodEl.

– Vi har också beslutat att vi vill visa de kunder som är med att det har betydelse och kommer därför redan i år skänka 500,000 kr i enlighet med deras val bland våra samarbetsorganisationer.

GodEl hade sitt första fulla driftsår förra året och har ännu inte gjort någon vinst, vilket gjort att gåvan inte kunnat göras utan ytterligare stöd till satsningen. I slutet av december skänktes ytterligare 1,5 mkr till satsningen som nu totalt fått 11 mkr. Gåvorna denna gång kom från:
• Per Ludvigsson, koncernchef för InterIKEA, som skänkte en miljon kronor och
• Stefan Krook, initiativtagare GodEl, som skänkte ytterligare en halv miljon kronor.

GodEl har fått produkter, tjänster och hjälp av många utan vilkas hjälp den snabba bolagsutvecklingen inte varit möjlig.

Stiftelsen GoodCause, som äger 100 procent av GodEl, har fått de finansiella resurserna skänkta för att starta och driva GodEl. Gåvogivarna och de totala beloppen är: Stichting af Jochnick 4 mkr, Karl-Johan Persson 4 mkr, Stefan Krook 1,5 mkr, Per Ludvigsson 1 mkr och Catella 0,5 mkr.


För mer information vänligen kontakta:

Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@godel.se
www.godel.se

Om GodEl

GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Bolaget har på kort tid fått över 30,000 kunder. Initiativet till GodEl togs av VD Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer, som t ex Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission och SOS-Barnbyar. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson