2005-03-23 12:18Pressmeddelande

LASSE ÅBERG SKÄNKER LOGOTYP TILL GODEL

Den mångsidige designern Lasse Åberg ger GodEl sitt stöd genom att utan ersättning ha designat bolagets logotyp. Om en logotyp kan säga mer än tusen ord så har Lasse lyckats, kommenterar Stefan Krook vd i GodEl. Logotypen föreställer en glödlampa som sprider värme genom ett rött hjärta i själva glödlampan.

- Jag hjälper gärna till när jag kan i empatiprojekt. I det här fallet gillade jag både uppgiften och projektet, kommenterar Lasse Åberg.

- Jag har för närvarande en utställning i Småland där de parallellt har en utställning som de, efter att många därnere varit strömlösa i veckor, med viss ironi kallar ”Älska Sydkraft”. Jag tror att elbranschen behöver en pigg uppstickare, fortsätter Lasse Åberg.

- Vårt visionsmål är att på 10 år få 500,000 kunder. Lyckas vi med detta kan vi komma att kunna dela ut så mycket som 100 miljoner om året till välgörenhet. Lyckas vi med detta har vi framför allt kunderna att tacka, men även de som hjälpte oss till en bra start. Lasses stöd känns fantastiskt – en drömstart helt enkelt, kommenterar Stefan Krook.

GodEl är Sveriges första, oss veterligen även världens första, elbolag som bildas för att ge bra pris till kunderna och skänka överskottet från verksamheten till välgörande ändamål.Initiativet till GodEl togs av vår vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bl.a. grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl ägs av en stiftelse, GoodCause, och det är genom den pengarna går till olika ideella organisationer. GoodCause har fått de pengar som krävs för att driva GodEls verksamhet donerade av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella.

För mer information kontakta:
Stefan Krook, vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@godel.se


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson