2014-04-23 07:23Pressmeddelande

Lasse Åberg: ”Jag sparade 100 000 kronor på att byta elavtal”

null

Elbolagens höga tillsvidarepriser har fått hård kritik, bland annat av Energimarknadsinspektionen. De kritiserade bolagen försvarar sig med att det i de flesta fall rör sig om små summor för den enskilde kunden. Konstnären Lasse Åberg bytte 2006 från tillsvidareavtal hos en av eljättarna till rörligt pris hos GodEl och har sparat sammanlagt 100 000 kronor.

 – Det är vansinnigt att folk tvingas betala för mycket för sin el. Jag bytte till GodEl för att det känns bra att vinsten går till välgörenhet istället för till aktieägarna. Att jag också skulle tjäna på det blev en positiv överraskning, säger Lasse Åberg som formgivit och skänkt GodEls logotyp.

En sjättedel av Sveriges elkunder har fortfarande ett så kallat tillsvidarepris, det dyrare elavtal som ges till nyinflyttade och andra som av olika skäl inte gjort något aktivt val – och ofta även till kunder som glömmer nyteckna gamla elavtal när det löper ut. GodEl är ett av få elbolag som inte tillämpar tillsvidarepris.

– Nu i april kan jag konstatera att jag har sparat 100 000 kronor på att ha rörligt elavtal hos GodEl, i jämförelse med om jag stannat på tillsvidarepris hos mitt gamla bolag, säger Lasse Åberg.

Så har vi räknat: Beräkningen bygger på elpriser under perioden maj 2006 - april 2014 och en fastighet med förbrukning 50 000 kWh per år. Jämförelsen inkluderar inköpspris, eventuellt påslag, fast avgift samt skatt och moms.

Se här för mer information om Lasse Åbergs besparing.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till 2012 har GoodCause delat ut 26,9 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson