2022-10-12 08:00Pressmeddelande

Jämtkraft levererar energi till GodEls kunder  

Jämtkraft har tecknat ett långsiktigt avtal med GodEl om att leverera 1 TWh el till deras kunder. GodEl är ett av de större elhandelsbolagen i Sverige med 160 000 kunder – både privat- och företagskunder.  

– Från och med den 1 november 2022 är Jämtkraft balansansvarig för GodEl. Vi ser Jämtkraft som en perfect match för oss och ser mycket fram emot att utveckla elmarknaden tillsammans, säger Maria Erdmann, vd GodEl.

GodEl har ett starkt varumärke inom hållbarhet och hela vinsten investeras i olika typer av välgörenhetsprojekt. All el de säljer är förnybar och märkt Bra Miljöval.   

– GodEls profil passar oss väl. Vi har stor erfarenhet av den här typen av samarbeten och ser fram emot att få arbeta tillsammans med GodEl under många år framöver, säger Klas Liljegren, vd Jämtkraft.  

Driva omställning tillsammans 
Jämtkraft producerar och säljer enbart förnybar energi och har kunder med leveransavtal över hela Sverige, totalt sett cirka 8 TWh. Utöver det erbjuder bolaget också balansavtal och stödtjänster vilket blir allt mer relevant på en turbulent elmarknad. 

– För framtiden ser vi gemensamma behov att hjälpa kunder med efterfrågeflexibilitet. Genom att bli mer flexibla i när elen dras från elnätet kan vi påverka elräkningen samtidigt som vi skapar förutsättningar för snabbare omställning mot ett hållbart samhälle. Jag tror att det är viktigt att vi elleverantörer tillsammans hjälps åt och gör det möjligt, säger Per Lundström, chef Energihandel Jämtkraft.  

Presskontakt Jämtkraft
Per Lundström, chef Energihandel Jämtkraft, per.lundstrom@jamtkraft.se
070-5465123

Om Jämtkraft
Jämtkraft erbjuder hållbara energilösningar utifrån vår verksamhet inom elhandel, elproduktion, elnät och fjärrvärme. Vi ägs av tre kommuner i Jämtland; Östersund, Krokom och Åre och vi säljer el i hela Norden, både till privat- och företagskunder. Den el vi producerar själva kommer till hundra procent från förnybara energikällor såsom sol, vind, vatten och skog.


Om GodEl

GodEl är Sveriges nionde största elbolag. Sedan starten 2005 driver vi förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. All el är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och avtalen är rörliga. Vi har blivit utsedda till branschens mest hållbara varumärke enligt SBI elva år i rad och vi är även Sveriges mest rekommenderade elbolag enligt Sifo. Vi ägs av den svenska stiftelsen GoodCause, vars enda mål är att starta företag och låta vinsten gå till välgörande ändamål. Hittills har GodEl genererat över 62 miljoner kronor till välgörenhet. Vi är anvisningsleverantör till Ellevio.


Kontaktpersoner

Ellen Jurell
Presskontakt
Ellen Jurell