2005-04-26 08:31Pressmeddelande

GRATTIS VATTENFALL !

Idag har Vattenfall bolagsstämma. Ingen av de stora elbolagen är särskilt populära bland sina kunder. Vattenfall har dock, enligt Svenskt Kvalitetsindex, nöjdare kunder än Sydkraft och Fortum. Den senaste mätningen av Svenskt Kvalitetsindex gjordes hösten 2004. Då fanns inte GodEl.

GodEl vill liksom alla andra bolag göra så stor vinst som möjligt. Skillnaden mellan GodEl och de andra är att våra vinster inte delas ut till ägare eller som bonus till våra chefer. GodEls avkastning går oavkortat till välgörande ändamål.

- I samband med Vattenfalls stämma vill vi gratulera dem till att de har nöjdare kunder än sina huvudkonkurrenter. Samtidigt vill vi uppmana dem att titta i backspegeln. Sedan två veckor har vi genomfört leverantörsbyten på GodEl och vi har fått kunder såväl från Vattenfall, Sydkraft och Fortum. Vårt mål är att bli Sveriges populäraste elbolag, säger Stefan Krook VD i GodEl.GodEl är Sveriges första elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka sin avkastning från verksamheten till välgörande ändamål. Initiativet till GodEl togs av vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bl.a. grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl ägs av stiftelsen GoodCause, och det är genom denna stiftelse pengarna går till olika ideella organisationer. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella.


För ytterligare information:

Stefan Krook, vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@godel.se
Besök oss gärna på www.godel.se
Länk till Svenskt Kvalitetsindexrapport:
http://www.kvalitetsindex.se/index.php?option=com_content&task=view&id=55
Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson