2009-04-06 13:12Pressmeddelande

GODFOND STARTAR FOND

Vid ett styrelsesammanträde idag på förmiddagen bestämdes att GodFond skall starta sin verksamhet den 22 april. Lasse Åbergs nya logotyp premiärvisas och information finns nu tillgäng på bolagets hemsida (godfond.se).

GodFond, fick tillstånd att bedriva fondverksamhet av Finansinspektionen vid årsskiftet.

Idag beslöt styrelsen bestående av Catella AB's tidigare VD Johan Björklund som ordförande samt Karl-Johan Persson, expansions- och affärsutvecklingschef H&M, och Johan Winnerblad, delägare i Vinge att fonden GodFond Sverige & Världen skall öppnas den 22 april.

Stefan Krook, som tidigare var VD i systerbolaget GodEl, är VD i fondbolaget och kommenterar dagens beslut:

- Vi har fått god respons i de möten vi haft i början av året med potentiella "Good Founding Investors" - större investerare som tror på satsningen och vill bidra till att satsningen lyckas genom att investera.

- Vi är stolta över att visa upp den fina loggan som är skänkt av Lasse Åberg. Den är en utmärkt symbol för det vi vill leverera, dvs ett prisvärt, enkelt och ärligt sparande.

För mer information:

Stefan Krook, VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@goodcause.se

www.godfond.se

Om GoodCause

Den stockholmsbaserade Stiftelsen GoodCause bildades 2005 och har som syfte att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. GoodCause första bolag, GodEl, lanserade i juni 2005, sin verksamhet i Sverige och har idag 80,000 kunder och enligt mätningar från Svenskt Kvalitetsindex och Nordisk Media Analys branschens lojalaste kunder. Läs mer på www.godel.se .

Stiftelsen har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson, Catella samt Lena och Ebbe Krook.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson