2015-03-26 14:30Pressmeddelande

GodFond passerar miljarden

null

Den 20 mars passerade fondförmögenheten i GodFond Sverige & Världen en miljard kronor. GodFond grundades 2009 av stiftelsen GoodCause vars främsta syfte är att skapa företag som skänker vinst till välgörenhet. GodFond Sverige & Världen är en bred indexnära fond som exkluderar företag som inte lever upp till Storebrands standard för hållbara investeringar. Sedan 2014 har SPP Fonder övertagit förvaltningen av GodFond Sverige & Världen.

- En miljard är en härlig milstolpe för GodFond Sverige & Världen. Sedan starten 2009 har fonden stigit mer än 120 procent och genererat 3,1 miljoner kronor till GodFonds välgörenhetspartners, vilket är fantastiska siffror, berättar Peter Roland vd för GodFond.

Sedan årsskiftet har fonden även gått bättre än jämförbara index som inte exkluderar några företag.

- Vi på SPP Fonder har övertygelsen att hållbara företag har större sannolikhet att bli framtidens vinnare. Eftersom GodFond Sverige & Världen exkluderar de minst hållbara företagen i varje bransch samt är fossilfri, är fonden ett väldigt bra val för alla som vill investera i en bättre framtid, för sig själv och andra, kommenterar Peter Beckman vice vd för SPP Fonder.

Om GodFond

SPP Fonder tar ut en kostnad för förvaltningen och administrativa avgifter. Hundra procent av överskottet från fondavgiften går till bolaget GodFond som ägs av stiftelsen GoodCause. Bolaget GodFond har inget privat vinstintresse utan all vinst går till välgörande ändamål. Det är spararna som bestämmer hur vinsten ska fördelas mellan Barncancerfonden, Läkare utan Gränser, Hand in Hand, IOGT – NTO, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission.

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som du placerar i fonder/värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. I fondlistan på sppfonder.se hittar du informationsbroschyr och faktablad.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson