2010-05-31 08:40Pressmeddelande

GODFOND ÖPPNAR MULTISTRATEGIFOND MED ÖVER 120 MKR

GodFond, fondbolaget som likt systerbolaget GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, öppnar idag en ny fond, GodFond Multistrategi. Redan vid öppning är drygt 120 mkr investerat i fonden.

GodFond har hittills erbjudit en fond, GodFond Sverige & Världen, som enligt bolaget ger en långsiktig, svensk investerare en mycket välanpassad helhetslösning för aktieexponering. Nu kompletteras utbudet av GodFond Multistrategi, en fond som syftar till att ge en långsiktigt stabil avkastning, utan aktiemarknadens volatilitet och till en risknivå som är närmare långa räntefonder.

- Vår första fond har haft en fantastisk start och givit en avkastning till spararna på över 30 % sedan starten för drygt ett år sedan. Riskspridning och fördelning av kapital mellan olika tillgångsslag är det viktigaste. De flesta sparare har ett behov att komplettera ett aktieinriktad sparande med placeringar med lägre risk. I en marknad där den korta räntan ger i princip noll och längre ränteplaceringar kommer minska i värde om räntan börjar stiga, tycker vi att det är mer intressant än någonsin att försöka skapa ett alternativ, förklarar Stefan Krook VD i GodFond.

GodFond Multistrategi är en ”fond-i-fond” av hedgefonder. Genom samarbete med den institutionella rådgivningsfirman Agenta investeras kapitalet i GodFond Multistrategi  i ett 20-tal hedgefonder.

- Det är svårt för en enskild hedgefond att lyckas skapa en hög och jämn avkastning med välavvägda risker. Även snittet av alla hedgefonder är ointressant. Vi tror dock att det är möjligt att, med hjälp av mycket vass riskkontroll och löpande utvärdering av hedgefonder, skapa en portfölj som sammantaget kan ge en avkastning som är ca 5 procent högre än bankkontots ränta. Framtiden får utvisa, men vi tror att vår partner Agenta har just den förmågan, berättar Krook.

GodFond Multistrategi öppnar idag och det har tecknats fondandelar för 123,6 mkr redan från start.

- Det är bara tre veckor sedan vi fick tillstånd för den nya fonden från Finansinspektionen så vi är mycket glada över att så snabbt fått ett betydande intresse. Jag tror många känner att en fond som denna blir extra intressant efter en stark börsperiod i kombination med extremt låga räntor. Även personer som jag själv, som har en förkärlek för lågkostnadsförvaltning, börjar då tycka att aktiva strategier blir mer intressanta alternativ till börsen.

För mer information:

Stefan Krook, VD GodFond, 0701 11 12 13, stefan.krook@goodcause.se, www.godfond.se

Om GodFond

GodFond, systerbolag till GodEl, är ett nystartat fondbolag med målsättningen att bli Sveriges mest älskade fondbolag. GodFond är helägt av den stockholmsbaserade Stiftelsen GoodCause som bildades 2005 och har som syfte att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Spararna i GodFond får styra till vilka välgörenhetsorganisationer fondbolagets avkastning skall gå samtidigt som spararna själva behåller sin avkastning.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson