2010-05-24 08:16Pressmeddelande

GODFOND GÖR VINST REDAN FÖRSTA ÅRET OCH DELAR UT HELA VINSTEN TILL VÄLGÖRENHET

Fondbolaget GodFond, som likt systerbolaget GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, redovisar en vinst redan för sitt första räkenskapsår. Hela vinsten på 220 TSEK delas idag ut till företagets samarbetsorganisationer.

 

- Vi är mycket glada att vi klarat av att göra vinst redan första året. Vi är oerhört tacksamma för den värdefulla hjälp vi fått och det stora förtroendet vi fått främst från våra Good Founding Investors som gjort att vi snabbt kom upp i 500 mkr i förvaltat kapital, säger Stefan Krook, VD GodFond. Nu när vi uppnått 500 mkr i förvaltat kaptial är lönsamheten mycket god på varje ytterliggare krona som vi får förtroendet att förvalta, vilket vi hoppas kommer göra satsningen än mer intressant för fler, fortsätter Stefan Krook.

 

Det är GodFonds kunder som väljer hur Fondbolagets avkastning skall fördelas mellan de välgörenhetsorganisationer som bolaget samarbetar med. Hand in Hand är den organisation som flest av GodFonds kunder valt att stödja. Idag mottar organisationen hela 53% av GodFonds vinst på 220 TSEK. Andra organisationer som tar del av utdelningen är Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Läkare utan Gränser .

 

Totalt delar stiftelsen GoodCause, som även äger GodEl, i dag ut 3,72 MSEK till sina samarbetsorganisationer enligt följande fördelning;

 

SOS Barnbyar: 1420641 SEK

Rädda Barnen: 1072352 SEK

Läkare Utan Gränser: 568405 SEK

Stockholm Stadsmission: 435514 SEK

Hand in Hand: 136435 SEK

Naturskyddsföreningen: 86652 SEK

 

För mer information:

Stefan Krook, VD GodFond, 0701 11 12 13, stefan.krook@goodcause.se, www.godfond.se

Om GodFond

GodFond, systerbolag till GodEl, är ett nystartat fondbolag med målsättningen att bli Sveriges mest älskade fondbolag. GodFond är helägt av den stockholmsbaserade Stiftelsen GoodCause som bildades 2005 och har som syfte att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Spararna i GodFond får styra vart fondbolagets avkastning skall gå samtidigt som spararna själva får behålla hela sin avkastning och endast betalar en, relativt de flesta aktiefonder, låg förvaltningsavgift till fondbolaget.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson