2014-05-30 07:09Pressmeddelande

GodEl visar välgörenhetsnytta i ny kundsite

GodEl lanserar en ny kundsida – Mitt GodEl. Plattformen är utvecklad tillsammans med digitalbyrån Avantime, som har i uppdrag att utveckla GodEl digitalt och som i höstas byggde om GodEls websida. De nya kundsidorna syftar bland annat till att visualisera den skillnad som GodEls kunder gör, eftersom att GodEl inte har något privat vinstintresse utan vinsten delas ut till välgörenhet.

Mitt GodEl konkretiserar exempelvis att ett år med GodEl ger 239 kg ris till behövande i Centralafrikanska republiken, två år ger 20 katastrofdrabbade människor hälsopaket i en månad, och fem år ger poliovaccin till 345 spädbarn.

- Det är många som har kundsidor, men få kan visa hur kunderna bidrar till en bättre värld, säger Emmy Tollin, kommunikationschef på GodEl.

Mitt GodEl är mobilanpassat och lättillgängligt oavsett enhet.

- GodEl har väldigt engagerade kunder och därför känns det kul att bygga en plattform som gör det ännu enklare för dem att involvera sig och se hur de bidrar genom att vara med i GodEl, säger Erik Klusell, senior advisor på Avantime.

GodEl har som strategi att växa på webben och att på ett kostnadseffektivt sätt nyttja de digitala plattformar som finns. Under hösten väntar en kampanj i sociala medier där en miljon kronor kommer delas ut. I kampanjen kommer alla användare, oavsett om de är GodEl-kunder eller inte, ges chansen att vara med och påverka hur miljonen ska fördelas. Hittills har GodEl genererat 31 455 086 kr till välgörenhet.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson