2011-05-16 08:37Pressmeddelande

GodEl utser ny VD

Marie Dahllöf som sedan 2005 haft det yttersta ansvaret för all kunddialog och kundservice tillträder per idag rollen som GodEls tredje VD. Likt sin företrädare, Peter Roland som nu tar VD-ansvaret för det nybildade utvecklingsbolaget GoodCause Ideas, har Marie redan vid tillträdet åstadkommit mycket inom GodEl.

 

-          Redan vid starten av GodEl satte vi som visionsmål att bli Sveriges mest älskade elbolag. Har man inga kunder när man sätter upp ett sådant mål krävs både extrem tillväxt och en fantastisk service till de kunder man får. Marie har i snart sex år lett det arbetet, vilket resulterat i flera fina utmärkelser som t.ex. högst kundanseende från befintliga kunder oavsett bransch, bäst kundservice samt högst uppmätt kundlojalitet i energibranschen. Med nära 100,000 kunder växer denna uppgift hela tiden och det känns helt rätt att låta Marie ta ledartröjan för hela bolagets utveckling, kommenterar Stefan Krook, initiativtagare och ordförande i GodEl.

 

-          Jag är mycket glad över att få anta utmaningen att leda GodEl mot vårt visionsmål; 500,000 kunder, 100 miljoner om året skänkta till välgörenhet och samtidigt vara Sveriges mest älskade elbolag. Det har gått väldigt bra under våra första sex år men det mesta är fortfarande ogjort. Tillsammans med mina fantastiska medarbetare kommer jag anstränga mig till det yttersta för att minska gapet mellan vision och verklighet, kommenterar Marie Dahllöf.

 

Marie har varit tillförordnad VD sedan januari 2011 då nuvarande VD är föräldraledig. Hon har en Master i Internationell Politik, var mellan 1998-2003 Kundservicechef på Glocalnet och började på GodEl 2005 där hon sedan start haft ansvaret för kundservice.

 

Mer information:

-          Marie Dahllöf, VD GodEl, 0701-11 55 00, marie.dahllof@goodcause.se

-          Stefan Krook, Ordförande GodEl, 0701-11 12 13, stefan.krook@goodcause.se

Om GodEl

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag ca 98 000 kunder. Bolaget är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Snart har GodElsatsningen bidragit med 13,7 mkr till välgörenhet. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna skall gå. Idag kan kunderna välja bland: Hand in Hand, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson