2009-05-27 08:12Pressmeddelande

GODEL ÖKAR UTDELNINGEN

null

GodEl, Sveriges enda elbolag som skänker all avkastning till välgörenhet, höjer utdelningen från föregående år och delar ut 3,5 mkr. Pengarna fördelas till GodEls samarbetspartners enligt kundernas egna val. SOS-Barnbyar får flest val även i år och får drygt 1,5 mkr.

GodEl har inget privat vinstintresse utan bolaget skänker all utdelning, som i vanliga fall går till aktieägarna, till välgörenhet och det är kunderna själva som bestämmer hur pengarna ska fördelas. Per den 26 maj resulterade GodEl-kundernas val i följande fördelning:

  • SOS-Barnbyar 44,8 % motsvarande 1 569 404 kr
  • Rädda Barnen 32,5 % motsvarande 1 136 486 kr
  • Stockholms Stadsmission 12,0 % motsvarande 421 410 kr
  • Läkare Utan Gränser 10,5 % motsvarande 365 880 kr
  • Naturskyddsföreningen som blev valbart den 8:e april i år har redan fått 0,2 % av kundvalen och får därmed 6 820 kr

Årets utdelning på 3,5 mkr innebär en ökning med 59 % jämfört med föregående år.

- Det känns verkligen härligt att se frukten av vårt arbete. Alla här på GodEl är jätteglada. Vi arbetar hårt för att ge våra kunder bra service och ett bra pris, samtidigt som vi håller våra kostnader nere för att vi ska kunna generera så mycket pengar som möjligt till välgörenhet, säger Peter Roland, VD GodEl.

För mer information vänligen kontakta:

Peter Roland, VD GodEl 073-6171610
peter.roland@goodcause.se

Om GodEl

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag ca 80 000 kunder. Bolaget är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Hittills har GodElsatsningen bidragit med 6,2 mkr till välgörenhet. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna skall gå. Idag kan kunderna välja bland: Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson