2013-04-19 07:55Pressmeddelande

GodEl ökar beloppet till välgörenhet med 25 procent

I år ökar GodEl beloppet till välgörenhet med 25 procent jämfört med 2012. 6,2 miljoner kr förmedlas under 2013 och det är sjätte året i rad beloppet ökar. Tack vare GodEls unika affärsmodell där all avkastning går till välgörenhet är detta möjligt. 

GodEl startades med syftet att skapa pengar till välgörenhet. I år förmedlas 6,2 miljoner kr till välgörenhetsorganisationerna vilket motsvarar en ökning med 25 procent jämfört med föregående år. Totalt har GodEl genererat 24,9 miljoner kr sedan starten 2005.  

Jag och alla medarbetare är obeskrivligt stolta över att vi i år kan förmedla ytterligare 6,2 miljoner kr till välgörenhet och att vi ökar beloppet i år igen. GodEl finns till för att göra gott och eftersom vi inte har några privata vinstintressen kan vi ge allt det som i vanliga företag går till aktieägare till välgörenhet istället. Det är en genialisk och nytänkande affärsmodell som ger kunderna möjlighet att bidra till en bättre värld utan att det kostar något extra, berättar Marie Dahllöf, VD.

Av de 6,2 miljoner kr som förmedlas i år, överlämnades 5,2 miljoner kr den 18 april och resterande 1 miljon kr förmedlas till välgörenhetsorganisationerna under hösten 2013.

Genom våra sju fantastiska välgörenhetspartners hjälper vi de människor i vår omvärld som behöver hjälp och stöd allra mest till ett bättre liv - vi vet att vårt bidrag gör skillnad, säger Marie Dahllöf, VD.

GodEl samarbetar med SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. Det är kunderna som röstar hur pengarna ska fördelas mellan organisationerna. 

För mer info är du välkommen att kontakta: Emmy Tollin, Informationsansvarig GodEl,
073 – 553 13 65 eller emmy.tollin@goodcause.se

Om GodEl

GodEl är en elleverantör som delar ut hela avkastningen till ideella organisationer. Kunderna väljer var utdelningen ska gå och idag är följande organisationer partners: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand. GodEl och systerbolaget GodFond är helägda av Stiftelsen GoodCause vars syfte är att göra gott genom att starta och driva bolag som delar ut avkastningen till ideella organisationer. Fram till 2012 har GoodCause delat ut 20 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson