2024-03-08 10:05Pressmeddelande

GodEl lyser upp Sveriges första hållbara showroom

Juno Showroom powered by GodElJuno Showroom powered by GodEl

Den 7 mars öppnade Sveriges första hållbara showroom med livsstilsvarumärken hos PR-byrån Juno i Stockholm. Idén uppkom efter att Junos kunder återkommande frågat efter en plats som samlar hållbara varumärken. Då GodEl arbetar ambitiöst med hållbarhet och är elleverantör till Juno är deltagandet i Juno Showroom högst naturligt.

Precis som GodEl är Juno ett företag som vill göra skillnad och förändra en bransch. Det är självklart för oss att stötta nytänkande och gedigna initiativ för att driva hållbar utveckling", säger Marie Grabe, marknads- och kommunikationschef på GodEl.

Så arbetar GodEl med hållbarhet
GodEl säljer förnybar el från sol, vind och vatten, märkt med Bra Miljöval, marknadens strängaste miljömärkning. All vinstutdelning – hittills 65 miljoner sedan starten 2005 – går till våra sju partnerorganisationer: Barncancerfonden, Hand in Hand, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Vidare mäter vi alla utsläpp i vår värdekedja, driver projekt inom energiomställning och klimatnytta, står på kundens sida och arbetar för hypertransparens på en komplex marknad. Upplägget uppskattas av våra kunder – i november 2023 vann GodEl utmärkelsen ”Sveriges mest nöjda privatkunder” av Svenskt Kvalitetsindex.

En hyllning till hållbara varumärken
"Vårt showroom är en hyllning till de varumärken som arbetar hållbart och samtidigt har hög integritet vad gäller varumärke och produkt. Vi vill visa att hållbarhet inte behöver vara tråkigt eller präktigt, utan minst lika attraktivt som mindre hållbara alternativ. Det är den enda realistiska vägen för att skapa hållbara konsumtionsbeteenden över tid", säger Patrizzia Ohlson, kurator och PR-specialist på Juno.

Boka besök på Juno Showroom, Skånegatan 61
Showroomet är öppet till och med maj månad under kontorstid. För besök, kontakta Patrizzia Ohlson på patrizzia@junopr.se.

Deltagande varumärken
Amplio
Anekdot
Back to Poetry
Better Weather
Fero
GodEl
Lilja the Label
Mantle
MJUK
Movs
Roop
The Reverence Project
Tini
Vintage Sphere


Om GodEl

GodEl är Sveriges åttonde största elbolag. Sedan starten 2005 driver vi förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. Elen är märkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval och avtalen är rörliga. Vi har enligt SKI Sveriges mest nöjda privatkunder och har enligt Kantar Public högst anseende i branschen. Vi ägs av den svenska stiftelsen GoodCause, vars enda mål är att starta företag och låta vinsten gå till välgörande ändamål. Hittills har GodEl genererat 65 miljoner kronor till välgörenhet. Vi är anvisningsleverantör till Ellevio.


Kontaktpersoner

Ellen Jurell
Presskontakt
Ellen Jurell