2015-10-19 09:30Pressmeddelande

GodEl låter dig skänka bort en miljon med ett klick

null

För tredje året i rad lanserar GodEl kampanjen Miljonklicket där svenska folket bestämmer hur 1 miljon kronor ska fördelas mellan sju välgörenhetsorganisationer. Varje person får möjlighet att skänka 100 kronor utan att det kostar dom någonting. Man kan välja antingen SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Naturskyddsföreningen, Läkare utan Gränser, Hand in Hand eller Barncancerfonden. Spridningen är tänkt att ske främst genom Facebook medan plattformen för kampanjen ligger på GodEls egna hemsida. Upplägget för i år kommer se lite annorlunda ut än föregående år.

- Ifjol tog miljonen slut på 32 timmar vilket var otroligt roligt men det gick betydligt snabbare än vad vi hade förväntat oss. För att göra kampanjen ännu bättre i år har vi bestämt oss för att dela upp kampanjen till två tidpunkter under en vecka där vi delar ut 500 000 kronor vid varje år tillfälle, säger Elias Vieglins PR-ansvarig på GodEl.

Kampanjen körs vid två tillfällen. Måndagen den 19 oktober och måndagen den 26 oktober.

Här kan du delta i kampanjen och skänka iväg 100 kr utan att det kostar dig ett öre!

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att vinsten ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2015 har GoodCause delat ut 39,5 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson