2005-06-01 10:39Pressmeddelande

GODEL KOPPLAR UPP SVERIGES FÖRSTA VÄLGÖRENHETSKUNDER

GodEl har idag börjat leverera el till sina första välgörenhetskunder. Därmed har Sveriges elkonsumenter nu möjlighet att välja en leverantör vars hela avkastning går till välgörenhet.

- Äntligen är GodEls första kunder uppkopplade! Imorse när jag tände lampan kom elen inte längre från något av de gamla bolagen utan från GodEl, säger Stefan Krook, grundare och VD av GodEl. GodEl har inte bara lägre priser än de stora bolagen utan skänker dessutom sin avkastning till välgörenhet. Därmed gör jag och alla andra kunder en god gärning varje gång vi tänder lampan.

För att konkurrensen på elmarknaden ska fungera är det viktigt att konsumenterna gör aktiva val av leverantör. Hittills har svenska elkonsumenter varit avvaktande och endast sju procent har t ex utnyttjat möjligheten att byta elleverantör de senaste 12 månaderna enligt färsk statistik från SCB. GodEl skiljer sig så mycket från de gamla bolagen att konsumenterna nu får starkare incitament att byta leverantör.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@godel.se
www.godel.se

Statistik från SCB:
Statistik från SCB för perioden april 2004 t.o.m. mars 2005 visar att det gjordes 351 700 byten av elleverantör. Antalet byten utgör cirka sju procent av de cirka 5,2 miljoner elabonnemang som finns i Sverige.

Om GodEl:
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Initiativet till GodEl togs av vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bl.a. grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson