2009-07-02 07:00Pressmeddelande

GODEL INLEDER SAMARBETE MED HAND IN HAND

GodEl, elbolaget som skänker all sin avkastning till välgörenhet, inleder ett samarbete med Hand in Hand Sweden. Samarbetet innebär att GodEls kunder kan välja Hand in Hand som mottagare av avkastningen.

Hand in Hand, som sedan tidigare är samarbetspartner med GodEls systerbolag GodFond, kan nu väljas även av GodEls kunder.

- Vi på GodEl är oerhört imponerade av det arbete som Hand in Hand gör och det känns jättebra att även våra kunder nu kan välja organisationen, säger Peter Roland, VD i GodEl. Det känns nästan som en naturlig förlängning av vårt arbete på GodEl; vi försöker genom entreprenörskap och företagande generera pengar till välgörenhet och Hand in Hand försöker bekämpa fattigdom genom hjälp till självhjälp där entreprenörskap och jobbskapande aktiviteter är en central del, fortsätter Peter Roland.

GodEl har tidigare i år delat ut 3,5 miljoner till sina samarbetspartners; SOS-Barnbyar, Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission, Läkare Utan Gränser och Naturskyddsföreningen. Det är GodEls kunder som bestämmer fördelningen mellan organisationerna.

- Nu kan fler fattiga kvinnor få egen kraft att tända ny framtidstro. Vi hoppas att GodEl blir ett enkelt val för många, avslutar Roger Hällhag, ordförande i Hand in Hand Sweden.

För mer information vänligen kontakta:

Roger Hällhag, Ordförande Hand in Hand Sweden 0705-80 53 93 roger.hallhag@handinhand.nu

Peter Roland, VD GodEl 073-617 16 10
peter.roland@goodcause.se

Om GodEl

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag ca 80 000 kunder. Bolaget är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Hittills har GodElsatsningen bidragit med 6,2 mkr till välgörenhet. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna skall gå. Idag kan kunderna välja bland: Hand in Hand, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.

Om Hand in Hand Sweden

Hand in Hand Sweden är en ideell förening som arbetar utan vinstintresse. Föreningen har som huvudsakligt syfte att stödja utvecklingsinsatser i den sydindiska delstaten Tamil Nadu. Hand in Hand är internationellt erkänt för sitt unika koncept att hjälpa fattiga kvinnor att lyfta sig själva och sina familjer från extrem fattigdom genom utbildning i att läsa/skriva/räkna och träning i entreprenörskap kombinerat med mikrokrediter. På så vis får kvinnorna möjlighet att starta egna företag och därmed skaffa sig och sin familj en stabilare försörjning. Samtidigt vinner kvinnorna respekt i självkänsla i familjen, byn och samhället. Till detta kommer insatser för att ta barn från arbete till skolor, hälsa, demokrati och miljö.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson