2012-12-13 07:52Pressmeddelande

GodEl inleder samarbete med Barncancerfonden

null

Stiftelsen GoodCause som äger elbolaget GodEl och fondbolaget GodFond, breddar sitt samarbete med Barncancerfonden. Från och med idag kan GodEls 95 000 kunder välja att stödja även Barncancerfonden vid utdelningen i april.

Per Leander, Barncancerfondens verksamhetschef, ser mycket positivt på att samarbetet breddas:

Vi har samarbetat med GodFond sedan 2011 och det känns jätteroligt att vi nu även samarbetar med GodEl. GodEl skiljer sig från andra företag med sitt unika upplägg där allt överskott går till välgörenhet. Det finns ingen privat ägare som skär emellan och det handlar inte om att ta en strategisk marknadsposition. När jag insåg att GodEl är ärligt och finns till för att kunna generera medel till organisationer som arbetar med välgörenhet bytte jag elbolag direkt. Jag hoppas att vi båda kan hjälpa varandra att nå nya målgrupper, säger Per Leander.

Barncancerfonden är den sjunde organisationen som samarbetar med GodEl efter SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand. Marie Dahllöf, VD på GodEl, är glad att förverkliga samarbetet eftersom önskemålet om att få in Barncancerfonden kommer direkt från kunderna:

För mig känns det oerhört positivt att vi kan möta kundernas önskemål om ett samarbete. Nu kan alla som är med i GodEl välja Barncancerfonden och bidra till det angelägna arbetet med att utrota barncancer. Jag är säker på att fler, genom att gå med i GodEl, kommer vilja stödja Barncancerfondens viktiga arbete, säger Marie Dahllöf, VD på GodEl.

Det är möjligt för alla som är med i GodEl att välja att det överskott de genererar går till Barncancerfonden från och med idag. Utdelningen sker på den officiella Tackkvällen den 18 april 2013.


Om GodEl

GodEl är en elleverantör som delar ut hela avkastningen till ideella organisationer. Kunderna väljer var utdelningen ska gå och idag är följande organisationer partners: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl och systerbolaget GodFond är helägda av Stiftelsen GoodCause vars syfte är att göra gott genom att starta och driva bolag som delar ut avkastningen till ideella organisationer. Fram till 2012 har GoodCause delat ut 20 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson