2013-05-03 07:11Pressmeddelande

GodEl inför Bra Miljöval som standard

null

GodEl inför Naturskyddsföreningens oberoende märkning Bra Miljöval som standard. Bra Miljöval ställer tuffa krav på elproduktionen samtidigt som pengar går till projekt som minskar vattenkraftens skadeverkningar och främjar biologisk mångfald i strömmande vatten.

All GodEls avkastning går till välgörenhet och företagets enda syfte är att påverka världen i en positiv riktning. Nu tar GodEl ytterligare initiativ för miljön och inför 100 % förnyelsebar el märkt Bra Miljöval som standard för alla kunder.

Vi är stolta över den här förändringen då vi tycker det är ett steg i rätt riktning. Våra kunder har även tidigare haft möjligheten att välja Bra Miljöval och nu inför vi märkningen som standard. För oss är det viktigt att ta ställning för miljön och Bra Miljöval är den miljömärkning som gör allra mest nytta, säger Marie Dahllöf vd på GodEl.

Märkningen ger ekonomiskt stöd till Miljö-, Energieffektiviserings- och Investeringsfonden. Fonderna finansierar projekt som minskar vattenkraftens skadeverkningar på ekosystemet bl. a. genom omlöp för hotade fiskarter och byggnation av ålyngelstationer. Fonderna främjar även ny energiteknik som bygger på förnybara energikällor och åtgärder som bidrar till en mätbar minskning av energianvändning.

Jag är glad att GodEl inför Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval som standard för sina kunder. Genom den här förbättringen är ännu fler med som konsumenter och bidrar till en mer hållbar energiproduktion och en minskad negativ inverkan på miljön, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

Utöver samarbetet kring produkten Bra Miljöval är Naturskyddsföreningen en av sju välgörenhetspartners till GodEl. Det innebär att Naturskyddsföreningen tar del av GodEls årliga utdelning till välgörenhet baserat på GodEls kunders röster.

Mer information om Miljöfonden: http://www2.naturskyddsforeningen.se/bra-miljoval/el/miljofond/

Mer information om Energieffektiviseringsfonden: http://www2.naturskyddsforeningen.se/bra-miljoval/el/energieffektiviseringsfond/

Mer info: Emmy Tollin, Informationsansvarig GodEl, 073 – 553 13 65 eller emmy.tollin@goodcause.se


Om GodEl

GodEl är en elleverantör som delar ut hela avkastningen till ideella organisationer. Kunderna väljer var utdelningen ska gå och idag är följande organisationer partners: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand. GodEl och systerbolaget GodFond är helägda av Stiftelsen GoodCause vars syfte är att göra gott genom att starta och driva bolag som delar ut avkastningen till ideella organisationer. Fram till 2012 har GoodCause delat ut 20 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson