2012-12-17 16:17Pressmeddelande

GodEl i topp i SKI-mätningen i år igen

GodEl placeras i topp när Svenskt Kvalitetsindex (SKI) frågar hur nöjda svenska elkunder är med sin elleverantör. GodEl har nöjdast kunder efter Luleå Energi och gör ett bättre resultat än någonsin tidigare.

GodEls kundnöjdhet ökar för 5:e året i rad och enligt undersökningen är kunderna särskilt nöjda med GodEls kärnvärden samt att kunderna ser nyttan med det avtal som erbjuds:

Vi är mycket glada över årets SKI-resultat, speciellt eftersom undersökningen visar att våra kunder känner starkt för GodEls kärnvärden - prisvärt, enkelt och ärligt. Vi finns till för att göra gott och för att åstadkomma förändring och jag ser detta som ett bevis på att våra kunder vill vara med på den här resan, säger Marie Dahllöf vd på GodEl.

Sedan 2011 har GodEl förbättrat sitt resultat i undersökningen och klättrat till en 2:a plats samtidigt som kundbasen vuxit och utdelningen till välgörenhet ökat med 25 procent. Genom den avkastning som genereras av alla som är med i GodEl kan tiotusentals människor få tillgång till rent vatten, tusentals barn kan få gå i skolan och behandlas mot exempelvis malaria. Målet är att GodEl ska göra gott och vara Sveriges mest älskade elbolag:

Vi tror på en bättre värld och på att förändra tillvaron för tusentals människor. Vårt mål är att GodEl ska vara Sveriges mest älskade elbolag, SKI:s mätning visar att vi kommit långt i den strävan, säger Marie Dahllöf och ler.

Mätningen presenteras i sin helhet av Svensk Kvalitetsindex:

http://www.kvalitetsindex.se/images/stories/Rapporter/Energy/ski_pressmeddelande_energi_2012.pdf


Om GodEl

GodEl är en elleverantör som delar ut hela avkastningen till ideella organisationer. Kunderna väljer var utdelningen ska gå och idag är följande organisationer partners: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl och systerbolaget GodFond är helägda av Stiftelsen GoodCause vars syfte är att göra gott genom att starta och driva bolag som delar ut avkastningen till ideella organisationer. Fram till 2012 har GoodCause delat ut 20 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson