2012-10-25 08:28Pressmeddelande

GodEl första elbolaget med digital brevlåda

GodEl är det första elbolaget som erbjuder sina kunder Kivra, en digital brevlåda som gör det möjligt att ta emot, hantera och arkivera dokument som t.ex. pappersfakturor direkt i mobilen. Idag får nära hälften av GodEls kunder elräkningen digitalt och Kivra gör det enklare att kommunicera pappersfritt. Nu kan GodEl minska kostnaden för utskick och samtidigt skänka mer pengar till välgörenhet.

-       Kivra ger oss ett nytt, enkelt och kostnadseffektivt sätt att kommunicera med våra kunder och på så sätt kan vi stärka relationen och samtidigt minska kostnaderna för våra utskick. I förlängningen hoppas vi även att tjänsten möjliggör att mer pengar kan skänkas till välgörenhet, säger Marie Dahllöf, VD på GodEl.

 Idag sker ungefär hälften av kommunikationen mellan GodEl och kundbasen genom digitala kanaler. GodEl strävar mot att minimera kommunikationens påverkan på klimat och miljö och att erbjuda en digital brevlåda är tydligt steg mot detta.  Den digitala brevlådan Kivra gör det möjligt att öka andelen digital kommunikation och samtidigt kommunicera på kundernas villkor.

 -       Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder en digital brevlåda eftersom den ligger i linje med vår miljöstrategi. Det är ett led i att göra det enkelt för både oss och kunderna att agera mer ansvarstagande, säger Marie Dahllöf, VD på GodEl.

 Kivras vision är att vara den självklara platsen för ordning och reda i vardagen. Idag har tjänsten ca 300 000 användare och genom samarbetet med GodEl kommer fler konsumenter att kunna dra nytta av tjänsten.

 -       Intresset för vår digitala brevlåda är stort bland både företag och privatpersoner och vi är väldigt stolta och glada över att GodEl valt att satsa på Kivra, säger Robert Wahlström, VD för Kivra.

Om Kivra

Kivra är en smart, personlig digital brevlåda som är helt gratis för användaren. Kivra vill göra allt för att förenkla vardagen genom att låta människor digitalt ta emot, hantera och arkivera viktiga dokument som man hittills bara kunnat få i sin vanliga brevlåda - så att du får mer tid över till annat! Styrelse och ledning på Kivra kommer från ledande befattningar i pionjärföretag som Klarna, Glocalnet, Qbranch, GodEl, HP mfl. Företaget sitter i kreativa nyproducerade lokaler i Hammarby Sjöstad.


Om GodEl

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom att kombinera prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. Bolaget är det första i raden som startats av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag ca 95 000 kunder. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna från bolagen skall gå. Idag kan kunderna i GodEl välja mellan: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Hand in Hand. Hittills har GoodCause-satsningen delat ut 20 mkr till välgörenhet. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson, Catella samt Ebbe och Lena Krook. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg. 


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson