2005-01-13 11:00Pressmeddelande

GODEL ERBJUDER MARKNADENS LÄGSTA ELPRIS

I dag får svenska folket ökad nytta av avregleringen på elmarknaden. GodEl garanterar lägre priser än de stora elbolagen för lägenhetskunder. Villakunder erbjuds marknadens lägsta rörliga pris. GodEl är en del av GoodCause vars vinster går till välgörenhet. Med dessa annorlunda grepp hoppas den nya uppstickaren att svenska elkonsumenter ska byta elleverantör i en helt annan utsträckning än tidigare.

- Billigt och gott är vårt erbjudande, säger Stefan Krook som blir vd i GodEl. Erbjudandet för villakunder är en fast avgift på 49kr inklusive moms per månad, vilket är högre än många andra erbjudanden, men i gengäld erbjuder GodEl marknadens absolut lägsta rörliga avgift: elbörspriset plus ett minimalt påslag om 1,5 öre per kWh.

- För villakunderna, som ofta är storkonsumenter av el, är det viktigast att ha ett riktigt bra pris på själva elen. Vi säljer detta till börspris och ett påslag som skall täcka våra
kostnader för själva elhandeln. För en vanlig villakund finns här tusentals kronor att spara, säger Stefan Krook.

Erbjudandet till lägenhetskunder är en årsavgift på 296kr inklusive moms, vilket är lägst av de tre stora (Fortum, Sydkraft, Vattenfall) och t.ex. hela 100 kr lägre än Vattenfall. För själva elen betalar man det lägsta av de tre storas, vid var tid gällande, tillsvidare priser.

- Vi vill göra beslutet lätt för lägenhetskunderna som oftast inte orkat sätta sig in i vilka valmöjligheter de har. Nu får de ett erbjudande som de spar pengar på samtidigt som de är med och bidrar till välgörande ändamål. Vi tycker detta är mycket mer intressant än vad som erbjudits hittills, säger Stefan Krook.

GodEl räknar med att kunna anmäla sina första kunder till leverantörsbyte under april men tar redan idag emot intresseanmälningar via kundtjänst och hemsida
(www.goodcause.se).

För ytterligare information och pressmaterial besök: www.goodcause.se
Stefan Krook, initiativtagare och vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@goodcause.se
Kundtjänst för GodEl, 08-5191 9999


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson