2005-09-07 10:23Pressmeddelande

GODEL ERBJUDER FÖRNYELSBAR ENERGI

GodEl, det nya elbolaget som drivs i syfte att generera pengar till välgörande ändamål, blir nu licenstagare till Svenska Naturskyddsföreningen och lanserar Bra Miljövalmärkt el som tillval för sina kunder.

– Vi ser tydligt att kunder som gillar GodEls koncept även vill värna om miljön. Vi är måna om att förmedla att det bästa man kan göra för att värna om miljön är att minimera sin elförbrukning. Det finns nämligen ingen ”grön el” utan all el är smutsig, däremot kan man minimera de negativa effekterna av elproduktion genom att se till att man köper el som Svenska Naturskyddsföreningen granskat produktionen av och som dessutom enbart består av olika former av förnyelsebar energi som t ex gammal vattenkraft, bio el och vindkraft, säger Stefan Krook vd i GodEl.

– Vi på Svenska Naturskyddsföreningen välkomnar en ökad konkurrens på elmarknaden men har saknat möjligheten för GodEls kunder att välja Bra Miljövalmärkt energi. Det är därför med stor glädje vi nu ser att GodEl kompletterar sitt erbjudande med detta, Nu kan konsumenterna själva välja bort kolkraft och kärnkraft och endast nyttja förnybar el kommenterar Svante Axelsson generalsekreterare för Svenska Naturskyddsföreningen.

GodEl erbjuder från och med idag sina kunder att välja till Bra Miljöval för ett extra påslag om 1,5 öre per kWh exklusive moms. Då GodEl har marknadens lägsta påslag med endast ett öre i påslag på börsens elpriser så innebär detta att GodEl ligger under de flesta elbolagens rörliga påslag även inklusive Bra Miljövaltillägget.

För mer information vänligen kontakta
Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@godel.se
www.godel.se

Om GodEl
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Initiativet till GodEl togs av vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer, som t ex Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission och SOS-Barnbyar. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson