2010-11-30 08:14Pressmeddelande

GodEl är ett av de snabbast växande företagen i Sverige

GodEl har med en stadig och stark tillväxt de senaste åren, utsetts till ett av Sveriges snabbast växande företag – ett Gasellföretag – av Dagens Industri.

Återigen har GodEl fått ett kvitto på att det man gör uppskattas av landets konsumenter. GodEl har kvalificerat sig som ett Gasellföretag i Dagens Industris årliga tillväxttävling, Gasellundersökningen.

Kombinationen av effektivt företagande och socialt ansvarstagande har på några få år gett GodEl en stark tillväxt i både kunder och lönsamhet, vilket utnämningen till Gasellföretag bekräftar.

- Det vi gör är något helt unikt och det börjar bli många som har fått upp ögonen för det, kommenterar företagets VD Peter Roland. 

- Vår vision är att 500 000 kunder ska gå med i GodEl och att därigenom kunna skänka 100 miljoner kronor årligen till välgörenhet samtidigt som vi är Sveriges mest älskade elbolag, fortsätter Peter. Den här utnämningen är ett tydligt bevis på att GodEl är på rätt väg och att den första delen av resan har gått bra.

- Vi får dock aldrig bli nöjda, utan nu fortsätter vi jobba hårt och ser framemot en ökad tillväxt i lönsamheten, avslutar Peter.

För mer information vänligen kontakta:

Peter Roland, VD GodEl 073-617 16 10
peter.roland@goodcause.se

För mer information angående Gasellundersökningen vänligen kontakta:

Andreas Nilses, ansvarig för Gasellundersökningen

Andreas.nilses@di.se

Om GodEl

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag ca 95 000 kunder. Bolaget är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Hittills har GodElsatsningen bidragit med 9,7 mkr till välgörenhet. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna skall gå. Idag kan kunderna välja bland: Hand in Hand, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Rädda Barnen, SOS Barnbyar och Stockholms Stadsmission. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.

Om Gasellföretag

Årets Gasellföretag är en utnämning som delas ut av tidningen Dagens Industri. Utnämningen ges till alla svenska företag som klarar följande kriterier: Ett Gasellföretag har offentliggjort minst fyra årsredovisningar. En omsättning som överstiger 10 mkr. Minst tio anställda. De senaste tre åren kontinuerligt ökat omsättningen. Ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner. Ett Gasellföretag har också sunda finanser.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson