2008-05-14 09:46Pressmeddelande

FÖRHÖJD VÄLGÖRENHETSUTDELNING

GodEl, elbolaget som skänker till välgörenhet vad som normalt går till aktieägare, har fastställt sitt bokslut för 2007. Välgörenhetsutdelningen höjs till 2,2 Mkr gentemot tidigare utlovade 1,5 Mkr. SOS-Barnbyar fick flest kundval även under 2007 och får drygt 1,1 Mkr.

GodEls kunder väljer själva hur bolagets utdelning ska fördelas. Idag kan de välja bland tre organisationer: SOS-Barnbyar, Rädda Barnen och Stockholms Stadsmission. Per den 14 maj fördelas valen enligt följande:

- SOS-Barnbyar, 51,3%, och får därmed 1 128 614 kr.
- Rädda Barnen, 35,6%, och får därmed 782 351 kr.
- Stockholms Stadsmission, 13,1%, och får därmed 289 035 kr.

2007 blev ett bra år för GodEl. Nettoomsättningen uppgick till 142Mkr, en ökning med 202 procent jämfört med föregående år. Nettoresultatet uppgick till 4,4 Mkr. Kundbasen ökade under året med 142 procent. En större enkätundersökning gjord av Nordisk Media Analys visade samtidigt att bolaget hade klart nöjdast kunder i branschen.

- Vi är nöjda med tillväxten och glada över att kunna höja välgörenhetsutdelningen rejält, kommenterar Stefan Krook, grundare och vd på GodEl..

- Nyckeln till fortsatt framgång är att vi kan behålla vår tätposition i kundnöjdhet och det är här vi har lagt krutet under början av detta år. Vi skall vara Sveriges mest älskade elbolag, avslutar Krook.

För mer information:

Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@goodcause.se

www.godel.se

Om GodEl

GodEl bildades 2005 med affärsidén att bli de många svenskarnas elbolag genom prisvärdhet, enkelhet och ärlighet. GodEl har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag över 67,000 kunder. Bolaget är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. Kunderna väljer vart välgörenhetsutdelningarna skall gå. Idag kan kunderna välja bland: SOS-Barnbyar, Rädda Barnen och Stockholms Stadsmission. Stiftelsen GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson