2007-11-27 11:45Pressmeddelande

FÅ SKULLE VÄLJA OM SITT ELBOLAG

En färsk undersökning från NMA (Nordisk Media Analys) visar att långt under hälften av alla elkunder skulle ge sin elleverantör förnyat förtroende om de gjorde ett aktivt val. De tre marknadsdominanterna EON, Fortum och Vattenfall skulle väljas om av ca 40% av sina kunder. GodEl skulle väljas om av överlägset flest, 90%, gentemot branschtvåan som skulle väljas om av 69%.

NMA har under 2007 gjort enkäter med 6700 personer och kartlagt konsumentpreferenser i olika branscher. Elbranschen fortsätter att sticka ut som en bransch med låg varumärkespreferens för befintliga leverantörer.

– Få branscher uppvisar så låg varumärkespreferens för befintliga leverantörer som elbranschen. Det är bara 2-3 aktörer som når tillfredsställande nivåer och skulle väljas om av mellan 58%-90% av sina kunder. Mest nöjda med sina val är GodEls kunder där 90% säger att de skulle välja GodEl igen, 6% inte vet och endast 4% nämner ett annat bolag, förklarar Olle Råghall, analyschef på NMA.

– Vi är givetvis stolta över att toppa NMAs lista. Vi vet sedan tidigare att huvudparten av våra kunder aktivt tipsar vänner och bekanta men detta är första gången vi får siffror där vi kan jämföra även med konkurrenter. Vi skall dock komma ihåg att många av våra kunder är nya, vi har vuxit mer än 100% i år, vilket väl talar för att våra kunder borde välja om oss i högre grad än våra konkurrenters kunder som inte aktivt valt dem på länge, kommenterar Stefan Krook vd och grundare av GodEl.

Nedan NMA:s lista över varumärkeslojalitet (som mäter hur många kunder som skulle välja sitt nuvarande elbolag igen) för de 10 bolag där flest konsumenter uppgivit att de är kunder.

GodEl 90%
Telge Energi 69%
Storuman Energi 58%
Skellefteå Kraft 51%
Vattenfall 42%
Östkraft 40%
EON 40%
Öresundskraft 39%
PlusEnergi 37%
Fortum 33%


Om GodEl
GodEl är ett elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Bolaget har blivit ett av Sveriges snabbast växande elbolag och har idag över 60,000 kunder. GodEl är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. I februari skänkte GodEl 500,000 kr till SOS-Barnbyar, Rädda Barnen och Stockholms Stadsmission i enlighet med sina kunders val. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.

Om NMA
NMA är ett analysföretag specialiserat på varumärkestracking. NMA har funnits sedan 1996 och följer idag omkring 60 konsumentkategorier löpande.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson