2005-06-11 10:15Pressmeddelande

ELUPPSTICKARE PRESSAR LÄGSTA PRISER

Det nya elbolaget, GodEl, som främst sticker ut genom att ge hela sin avkastning till välgörenhet och som redan haft marknadens lägsta påslag på elbörspriset, sänker nu ytterligare från 1,5 öre till 1,0 öre i påslag per kWh.

GodEl har en prisgaranti för lägenhetskunder gentemot de stora bolagens standardpriser och ger villaägare marknadens lägsta påslag på inköpspriser från elbörsen. Nu sänker bolaget sitt påslag för villakunder ytterligare från 1,5 öre till 1,0 öre per kWh.

- Vi har valt en strategi att kombinera prispress med all avkastning till välgörenhet. Självklart innebär en prissänkning att det blir ett mindre belopp per kund och år som kan gå till välgörenhet men vår strategi är att tjäna lite på många snarare än mycket på några få. Vi har sett över våra kalkyler och tror även fortsatt att vi kan generera ett överskott om 200 kr per kund och år och därmed långsiktigt kunna ge upp till 100 miljoner om året till välgörenhet när vi nått 500,000 kunder, säger Stefan Krook grundare och vd på GodEl.

GodEls totalpris för villor beräknas utifrån vad priserna är på elbörsen, Nord Pool, timme för timme och utifrån när den konsumeras. Idag, den 11 juni, var priset på elbörsen runt 24 öre. Detta innebär att ett totalpris med GodEl blir ca 65 öre per kWh inklusive energiskatt, elcertifikatavgift och moms. Utöver detta betalar GodEls villakunder en fast månadsavgift om 49 kr inklusive moms.


För ytterligare information:
www.godel.se
Stefan Krook, grundare och vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@goodcause.se alternativt
Henrik Forsberg, ekonomichef GodEl, 0735 – 103410, henrik.forsberg@goodcause.se

Om GodEl:
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Initiativet till GodEl togs av vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer, som t ex Stockholms Stadsmission och SOS-Barnbyar. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson