2005-06-02 10:28Pressmeddelande

ELUPPRORET: BYT ELBOLAG OCH GÖR EN VÄLGÄRNING!

Elupprorets ledare Sixten Svensson uppmanar alla att oftare byta leverantör för att pressa elpriserna. Själv har han valt att byta till GodEl, Sveriges första elbolag med en helt ny och unik affärsidé, att hålla låga elpriser och lämna vinsten till välgörenhet. Det blir en välgärning att tända en lampa.

- De stora eljättarna har alltför länge tagit kundernas trohet för givet, säger Sixten Svensson, ledare för Eluppropet. Flera borde byta leverantör av elström och inte stanna kvar av slentrian. Och det finns ingen anledning att överskottet av min elförbrukning hamnar i någons ficka när det finns ett alternativ som skänker sin vinst till välgörenhet. Nu lyckas GodEl kombinera låga priser med välgörenhet och därför ska de givetvis ta hand om leveransen av el till vårt hus.

Efter stormen Gudruns härjningar i södra Sverige startade Sixten Svensson El-upproret med krav på att drabbade elkunder skulle få rimliga ersättningar från de stora elbolagen. Med glöd och kompetens drev Sixten elkonsumenternas krav och de stora bolagen gav till slut efter för påtryckningarna och betalade sina privatkunders kostnader under avbrottet. Elupproret är fortsatt aktivt och verkar för elkonsumentens rätt till säkra leveranser och skäliga priser. Sixten fick nyligen Privata Affärer-priset 2005 för sitt ideella arbete.

- Vi förväntar oss ett stort gensvar för vår satsning, som kombinerar låga priser med att avkastningen går till välgörenhet, säger Stefan Krook, grundare och VD på GodEl. Vi tror att det finns många som uppskattar att välja ett mindre elbolag och samtidigt stödja välgörande ändamål. Med GodEl får konsumenten lägre pris och gör dessutom en god gärning bara genom att tända lampan.

SOS-Barnbyar är den första ideella organisation som inlett samarbete med GodEl. Samarbetet innebär att GodEls kunder kan välja att skänka sin del av avkastningen till SOS-Barnbyar. GodEl inleder för närvarande samarbeten med fler ideella organisationer.

GodEl erbjuder sina villakunder marknadens lägsta påslag, 1,5 öre per kWh, på elbörsens priser och ger lägenhetskunder en prisgaranti gentemot de stora bolagens standardpriser.

För ytterligare information:
Sixten Svensson, Elupproret, tel 0479-15313, sixten.kylle@telia.com
Stefan Krook, grundare och vd GodEl, 0701-111213, stefan.krook@godel.se
www.godel.se

Om GodEl:
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Initiativet till GodEl togs av vd Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Robert af Jochnick, Stefan Krook och Catella.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson