2016-01-26 06:50Pressmeddelande

Elpriset i januari fortsatt lågt

null

Det rörliga elpriset i januari 2016 ser ut att hamna nära samma låga nivå som i fjol enligt statistik från elbörsen Nord Pool som God El sammanställt. Med en vecka kvar av månaden beräknas genomsnittspriset bli ca 30,5 öre/kWh vilket kan jämföras med samma månad föregående år då priset var 28,5 öre/kWh. Däremot så ökar förbrukningen av el under januari, vilket kan kännas i plånboken.

- Efter en riktigt mild inledning på vintern möttes vi efter årsskiftet av ovanligt kallt väder. Det har ökat behovet av el för uppvärmning av våra hushåll vilket kommer märkas på elräkningen för de som bor i villa, berättar God Els elexpert Björn Dahlberg.

Jämfört med december, där elpriset blev det lägsta för månaden på 15 år, ökade elpriset i januari med ca 65 procent. Men det finns ingen anledning att känna sig orolig.

- Även om prisökningen kan kännas dramatisk ska man komma ihåg att elpriset gått från en rekordbillig nivå i december till en fortfarande låg nivå i januari. Jämför vi med andra januarimånader kan vi också se att årets januaripris inte sticker ut från mängden, avslutar Björn Dahlberg

Det genomsnittliga priset för januari månad mellan år 2000 och 2015 är 35,7 öre/kWh.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att vinsten ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2015 har GoodCause delat ut 39,5 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson