2016-04-11 14:57Pressmeddelande

Elpriset fortsatt rekordlågt

null

Det genomsnittliga rörliga elpriset för mars landade på cirka 20 öre/kWh. Priset är det lägsta för månaden sedan år 2002 enligt elbolaget GodEl som sammanställt data genom att titta på historiska elpriser från elbörsen Nord Pool.

- Vi har haft låga rörliga elpriser hela vintern tack vare mestadels milt väder och en stor och stabil elproduktion, och så fortsatte det även i mars, säger GodEls elexpert Björn Dahlberg.

Det låga elpriset ser ut att hålla i sig ett tag framöver.

- Priserna på terminskontrakten som handlas på Nasdaq för kommande månader visar att marknaden tror på fortsatt låga priser framöver. Just nu ser det däremot inte ut att bli någon prisdumpning i samband med årets vårflod på grund av att vi har mindre snö än normalt i både Sverige och Norge. Det ger vattenkraftsproducenterna större kontroll över flödena vilket jämnar ut elpriset under våren och sommaren, avslutar Björn Dahlberg.

Om GodEl

GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras: SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl är ett aktiebolag, vars aktier ägs av stiftelsen GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att vinsten ska gå till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2015 har GodEl delat ut 39 Mkr och stiftelsen GoodCause sammanlagt delat ut 45 Mkr.. 


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson