2007-04-02 09:29Pressmeddelande

DUBBELT UPP

I april 2005 gjordes GodEls första leverantörsbyten. Målsättningen var hög: 20,000 kunder på två år. Nu två år senare har över 40,000 kunder gått med i GodEl.

Under delar av den sista 12 månadersperioden har GodEl svarat för mer än tio procent av alla elbyten i landet. Nu närmar sig bolaget en procent av alla Sveriges hushåll.

- Många tyckte att ett mål om 20,000 kunder på två år var galet högt för ett nytt elbolag med mycket knappa resurser. Vi har fått 11 miljoner i gåvor att använda till bolagsstarten. Nu firar vi 40,000 kunder och har redan skänkt en halv miljon till välgörenhet enligt våra kunders val. Det är en bra början men självklart just bara en början, kommenterar Stefan Krook initiativtagare och vd, som siktar vidare på visionsmålet att bli Sveriges mest älskade elbolag med 500,000 kunder om 10-15 år.


För mer information vänligen kontakta:
Stefan Krook, grundare och VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@godel.se
www.godel.se

Om GodEl
GodEl är ett nytt elbolag som bildats för att ge bra pris till kunderna och skänka hela sin avkastning till välgörande ändamål. Bolaget har på två år fått över 40,000 kunder. Initiativet till GodEl togs av VD Stefan Krook, entreprenör som tidigare bland annat grundat teleoperatören Glocalnet. GodEl är helägt av Stiftelsen GoodCause, vars syfte är att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer, som t ex Rädda Barnen, Stockholms Stadsmission och SOS-Barnbyar. GoodCause har fått donationer av Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. GodEls logotyp är formgiven och skänkt av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson