2015-11-29 09:44Pressmeddelande

Billigaste elpriset för november sedan 2001

Det rörliga elpriset för november förväntas hamna på cirka 25 öre/kWh och är det lägsta novemberpriset sedan 2001 enligt beräkningar från elbolaget GodEl. Årets novemberpris är dessutom cirka 15% billigare än motsvarande månad förra året.

Vinnarna i prisutvecklingen är hushåll med rörligt elavtal.

- Elpriset fortsätter befinna sig på låga nivåer där främst onormalt välfyllda vattenmagasin samt milt och periodvis blött och blåsigt väder pressat elpriset, säger GodEls elexpert Björn Dahlberg.

För framtida elpriser så ser det ljust ut.

- Att döma av de terminskontrakt som handlas till rekordlåga priser på börsen just nu tror marknaden att spotpriset hålls nere vintern ut till följd av milt och blött väder som förbättrar den redan starka energibalansen, avslutar Björn Dahlberg.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att vinsten ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2015 har GoodCause delat ut 39,5 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson