2015-05-21 06:46Pressmeddelande

​Alkoholfritt vin ger vinst till välgörenhet

null

Stiftelsen GoodCause lanserar ett nytt bolag GodDryck som kommer att sälja alkoholfria drycker till mat och fest. Precis som systerbolagen GodEl och GodFond kommer vinsten att gå till välgörande ändamål.

- Vår målsättning är att få världen att må bättre och vi är övertygade om att vi alla mår bra av att hjälpa andra. Vi är också övertygade om att vi mår bra av att konsumera god mat och dryck med familj och vänner. Med GodDryck vill vi kombinera detta och låta den goda smaken förstärkas av det goda syftet, säger Peter Roland som är initiativtagare och VD för GodDryck.

Första produkten Goda Bubblor No 1, ett ekologiskt alkoholfritt mousserande vitt vin, kommer att lanseras på Systembolaget och i matbutiken Cajsa Warg från och med juni.

- Vi blindtestar alla våra produkter. Goda Bubblor No 1 fick 10 av 10 av vår testjury och har dessutom den mentala eftersmaken som vi ständigt letar efter. Därför kan vi knappt bärga oss att få lansera den i våra butiker, berättar Måns Falck som är VD på Cajsa Warg.  

Om GodDryck

GodDryck ska både smaka gott och göra gott. Därför kommer vi skänka vår framtida vinst till välgörenhet. Det är möjligt eftersom vi inte ägs av privata aktieägare utan av en stiftelse. Allt överskott kan därmed gå till våra välgörenhetspartners Hand in Hand, SOS Barnbyar, IOGNT - NTO, Läkare utan Gränser, Naturskyddsföreningen och Barncancerfonden

GodDryck ägs av Stiftelsen GoodCause som finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. GoodCause äger även GodFond och GodEl och har hittills genererat över 44 miljoner kronor till välgörenhet. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson