2015-05-07 07:26Pressmeddelande

Alexander af Jochnick i GodEls styrelse

null

Alexander af Jochnick väljs in i styrelsen för GodEl. Precis som alla andra styrelseledamöter i styrelsen avstår han ersättning för arbetet.

- Alexander är en vass och rakt fram entreprenör som brinner för såväl hållbarhetsfrågor generellt som företagande för en bättre värld. Det är ovanligt och exakt vad vi behöver. Vi är mycket glada över att Alexander tackat ja till att stärka vår styrelse och jag ser mycket fram emot samarbetet, berättar Stefan Krook som är styrelseordförande på GodEl.

Alexander har tidigare arbetat på Boston Consulting Group och är idag styrelseordförande i Oriflame. Han är även ledamot i Oriflame Foundation, CL intressenter, Credus Management AB och NC Holding AB.

- GodEl är ett mycket spännande bolag och jag är stolt över möjligheten att få delta i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Alexander af Jochnick

GodEls styrelse består nu av Stefan Krook, Ylva Hansdotter, Alexander af Jochnick och Marie Dahllöf.

Om GodEl

GodEl har inget privat vinstintresse. Vår vinst går till välgörenhet. Följande organisationer är partners till GodEl och får de pengar som genereras. SOS Barnbyar, Stockholms Stadsmission, Rädda Barnen, Läkare Utan Gränser, Naturskyddsföreningen, Hand in Hand och Barncancerfonden. GodEl säljer el märkt med Bra Miljöval som standard, Sveriges hårdaste miljömärkning på el. GodEl och systerbolaget GodFond är aktiebolag, vars aktier ägs av GoodCause – en stiftelse med stadgar som fastställer att all vinst ska gå till välgörande ändamål. Stiftelsen GoodCause finns till i syfte att bidra till en bättre värld genom att starta och driva bolag där vinsten går till välgörande ändamål. Fram till och med utdelningen 2014 har GoodCause delat ut 34,7 Mkr. Stiftelsen bildades 2005 genom donationer från Karl-Johan Persson, Stichting af Jochnick, Stefan Krook, Per Ludvigsson och Catella. Logotyperna är formgivna och skänkta av Lasse Åberg.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson