2009-04-22 13:40Pressmeddelande

160 MKR TECKNAT I GODFOND

Fonden GodFond Sverige & Världen öppnade idag och 160 mkr tecknades redan dag ett. GodFond räknar med ytterligare väsentliga nyteckningar under den närmaste månaden.

Det nystartade fondbolaget GodFond lanserade idag sin första fond GodFond Sverige & Världen som ger spararen aktieexponering i Sverige och världen inklusive tillväxtmarknader.

Bolaget har före start bjudit in s.k. "Good Founding Investors", investerare som gillar "GodEl-upplägget" med bolagets avkastning till välgörande ändamål samtidigt som kunden får något enkelt, prisvärt och ärligt.

- Vi har fått ihop en fantastisk skara "Good Founding Investors" vilket möjliggjort ett stort kapital till fonden redan från dag ett. Vi räknar med ytterligare starka inflöden till fonden den närmsta tiden, kommenterar Stefan Krook VD i GodFond förstadagsteckningen i fonden.

GodFond ämnar till en början att följa sin modellallokering med 50% Sverige, 40% utvecklade världen och 10% tillväxtmarknader.

- Vi har haft rätt sedan vi börjande med en simulerad allokering i februari om att den svenska aktiemarknaden har potential att gå bättre än övriga världen. Vid ett styrelsemöte i måndags beslöt vi dock att starta med vår långsiktiga modellallokering, kommenterar Stefan Krook initialallokeringen i fonden.

För mer information:

Stefan Krook, VD, 0701 11 12 13, stefan.krook@goodcause.se

www.godfond.se

Om GodFond

GodFond, systerbolag till GodEl, är ett nystartat fondbolag med målsättningen att bli Sveriges mest älskade fondbolag.

GodFond är helägt av den stockholmsbaserade Stiftelsen GoodCause som bildades 2005 och har som syfte att starta och driva bolag som genererar avkastning till ideella organisationer.

Kunderna i GodFond får styra vart fondbolagets avkastning skall gå samtidigt som spararen själv får behålla hela sin avkastning och endast betalar en, relativt de flesta aktiefonder, låg förvaltningsavgift till fondbolaget.


Om GodEl

Om GodEl Vår mission är att driva på förändringen till en schysst elmarknad för kund, miljö och omvärld. GodEl har utnämnts till Sveriges mest hållbara elbolag sju år i rad av svenska folket i Sustainable Brand Index. Vi är elbolaget som har nöjdast kunder enligt Reco, över 800 kunder har gett oss 4,6/5 i snittbetyg. Hos oss tillämpas inte anvisade elavtal. All vår el är förnybar märkt Bra Miljöval, Sveriges tuffaste miljömärkning på el. GodEl ägs av den svenska stiftelsen GoodCause som har till syfte att starta och driva bolag vars avkastning går till välgörande ändamål. Sedan starten 2005 har våra kunder genererat 48,5 miljoner kronor till välgörenhet.


Kontaktpersoner

 Björn Björnson
EL-EXPERT
Björn Björnson